— Dette er langt over grensene. Dette ville han aldri sagt om en mannlig politiker. Ville Skorgen noen gang omtalt Bjørn Tore Godals knær? Eller Jan Petersens smil? Sier en irritert Nybakk, etter Skorgens kritikk av forsvarsministeren.

Skorgen mener Krohn Devold ikke har nok «bly i baken» til å bli NATO-leder, og at det ikke nytter å stille med «et pent smil og pene knær». Nybakk ber admiralen legge offisershatten langt vekk og ligge lavt i tiden fremover, i alle fall i NATO-spørsmål.

— Han diskvalifiserer seg selv. En såpass fremtredende militær bør holde seg for god til slikt. Dette hører ikke hjemme i 2003, sier Nybakk.

At Krohn Devold ikke skulle ha faglige kvalifikasjoner for å lede NATO, må hun imidlertid tåle en debatt om, mener Nybakk.

— Men hun skal slippe debatt på grunnlag av sitt utseende, sier hun.

Nybakk understreker at hun ikke har tatt konkret standpunkt til Krohn Devolds eventuelle kandidatur, men at det er tradisjon for å støtte regjeringens kandidat.

— Hun har håndtert en del saker dårlig i forholdet mellom regjering og storting. Men hun har gjort en flott jobb i Nato vis-à-vis USA, og sikret Norges interesser i alliansen, sier hun.