Jofrid Egeland, NTB

Det nygifte kronprinsparet hadde ikke bestilt rom på det femstjerners businesshotellet Steigenberger Parkhotel i Düsseldorf, men ankom helt uanmeldt — i jeans og joggesko - på kvelden mandag, opplyser salgs- og markedskoordinator Sabine Caso til NTB.

Ikke gjenkjent - De så helt vanlige ut, og det gikk tid før vi skjønte hvem de var. Det var en av de ansatte på hotellet som gjenkjente dem, sier hun.

Steigenberger Parkhotel er et av Düsseldorfs beste hoteller, og ligger flott til, bare noen få meter fra Rhinen og den gamle bydelen.

Paret sendte først sine to sikkerhetsvakter inn på hotellet for å sjekke belegget, før de selv kom etter, forteller Caso. De 12 suitene ved hotellet var alle opptatt, så det nygifte kronprinsparet måtte nøye seg med et vanlig dobbeltrom.

Ble på hotellet Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit forlot ikke hotellet fra de kom mandag kveld til de sjekket ut etter frokost tirsdag morgen, forteller Caso, som ikke kan svare på om paret nøt en bedre middag på hotellet om kvelden.

Markedskoordinatoren opplyser at hotellet ikke gjorde noe spesielt ut av at de hadde Norges kronprinspar på besøk:

— Mitt inntrykk var at paret ønsket å være anonyme og alene, sier hun.

De to turtelduene forlot hotellet i personbil med danske skilter, men Caso aner ikke hvor reisen nå går for de nygifte.

Paret dro videre etter først å ha flanert i byens kjente handlegate Königsallee, hvor de straks ble gjenkjent, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Unnslapp lenge

Haakon og Mette-Marit lurte alle da de stakk av fra pressen og hele kongeriket etter bryllupsfesten. Ingen visste hvor bryllupsreisen gikk. Lenge klarte Haakon og Mette-Marit å gjenta dronning Sonja og kong Haralds suksess fra 1968 - å lure seg unna pressen og nyte starten på hvetebrødsdagene i fred. - Dette tror jeg også Slottet ser som en kattens lek med musen. Harald og Sonja lurte seg unna i -68 og nå gjør Haakon og Mette-Marit det igjen. Vi kunne jo la dem være i fred på kongeskipet, men vi vil forsøke å finne ut hvor de er nå. Jeg tror det norske folk er interessert i det, sier bryllupsansvarlig i VG, Espen Olsen Langfeldt, til NTB.

- Med humor

Så hvor lenge den private lykken for kronprinsparet varer er usikkert. For sikkert er det nemlig at et fulltallig pressekorps gjør hva de kan for å finne ut hvor Haakon og Mette-Marit har valgt å tilbringe sine dager etter at de forlot kongeskipet «Norge» natt til mandag.

Skipet la til kai i København mandag morgen, men uten kronprinsparet - til stor skuffelse for nesten 1000 mennesker som hadde møtt fram for å hylle dem.

Langfeldt i VG tror kronprinsparet ser litt spøkefullt på selve forsvinningsnummeret.

— Det går litt sport i dette og jeg tror kronprinsparet ser på dette med humor, sier han.

Bilferie eller jakt?

Ifølge kaptein Frank Bondø forlot de skipet i dansk farvann og spekulasjonene går på at de er brakt med losbåt til Ålborg på Nord-Jylland og derfra er reist på bilferie, kanskje til Frankrike, med en politieskorte på slep.

Andre hete tips er at det nygifte paret kanskje har «lånt» den danske kongefamiliens ferieslott Marselisborg i Århus, der blant annet brudgommens forlover, kronprins Frederik, har tilbrakt mye tid, ifølge VG Nett.

Dronning Margrethe har også en jakthytte sørvest for Ålborg. Den er tidligere brukt av den danske kongefamilie til avslappende dager. Kanskje har Mette-Marits flyskrekk resultert i bryllupsreise til en jakthytte i Danmark. Det er ikke tidligere kjent at verken hun eller kronprinsen skal ha spesiell interesse for nettopp jakt, men nå vil de vel neppe primært bruke hytta til jakt.

ý De har åpenbart bestemt seg for at de skal være vanskelige å finne, sier redaktør Trond Stensåsen i Se og Hør til NTB.

Båtfølge

Da kongeskipet la fra kai i Oslo etter bryllupsfesten lørdag, fulgte et helt lite slep med pressebåter etter skipet. Men de fleste ga seg ved Færder fyr.

— Vi er selvfølgelig interessert i hvor de er, men vi fulgte ikke etter dem natt til søndag. Det ville være umulig, sier Stensåsen.

Også VG og Aftenposten var blant mediene som lå på slep etter kongeskipet bryllupsnatten.

— Vi ga oss tidlig. Det byr på både tekniske og praktiske problemer og fotfølge en båt i Skagerrak. Dessuten kunne de jo få slappe av litt, sier Olsen Langfeldt i VG.

Få er heller ikke de journalister som har ringt havnevesen, loskontorer og politi rundt i Danmark, og muligens i Sverige, i løpet av mandag, i søken etter Norges heteste par på bryllupsreise, men lite eller intet ble gitt ved dørene. Så da er det bare å vente og se hvem som knekker nøtta først.

Kronprinsparet overnattet på dette hotellet i Düsseldorf i Tyskland. Steigerberger Parkhotel er et fem-stjerners luksushotell plassert i en av de mest fasjonable gatene i den tyske byen.