-Vi fant ingen biler med israelsk frukt eller fraktlister som indikerte at noen fraktet israelske varer, forteller nestleder Boye Ullmann i Jern & Metall i Oslo.

Fem forskjellige fagforeninger i Oslo sto bak aksjonen der medlemmene blokkerte inn— og utkjøringen til det store grossistlagret for frukt og grønnsaker på Økern.

Aksjonen startet midt i det travleste morgenrushet ved 6-tiden og varte til litt over klokken 7. Om lag 60 personer deltok og et 50-talls biler ble kontrollert.

Sure sjåfører

-Vi stoppet og kontrollerte alle varebilene som skulle hente frukt og grønnsaker, forteller Ullmann.

Ikke alle sjåførene var like glade over å bli forsinket ut til kundene. Enkelte demonstrerte tydelig sin misnøye med å bli kontrollert.

-Flesteparten hadde imidlertid stor forståelse for aksjonen, forteller Ullmann.

Aksjonistenes mål er at Norge stanser all import av israelske varer som en reaksjon på Israels militære offensiv mot palestinerne.

Trekker parallell

Ullmann mener signaleffekten av slike aksjoner er større enn mange tror, og trekker paralleller til boikottaksjonen mot det tidligere apartheidregimet i Sør-Afrika.

-Spør biskop Desmond Tutu om hva aksjonene betydde for de fargede i landet. Vi vet at nyhetene om våre aksjoner spres til palestinerne og ønsker på denne måten å vise vår støtte til dem, sier Ullmann.

(NTB)