Ransforsøket utløste en væpnet politiaksjon, der også en hundepatrulje deltok. Men letingen var resultatløs, og gjerningsmannen har ikke blitt funnet.

— De ansatte som var på jobb har fortalt at gjerningsmannen var kledd i mørke klær, og hadde hettejakke og briller. Han truet med en pistolliknende gjenstand, sier innehaver og daglig leder Magne Finsæther.

I avhør hos politiet

Mannen fikk ikke med seg noen penger. Etter ransforsøket stakk han av i nordlig retning, gjennom en kirkegård.

— Hvor han forsvant etter det, er det ingen som vet, sier Finsæther.

Fra gatekjøkkenet er det 750 meter til parkeringsplassen ved Fagerlia barnehage, der Aarseth parkerte bestemorens bil før joggeturen.

Ranet skjedde klokken 17.45. Politiet tror Aarseth parkerte bilen ved barnehagen mellom klokken 19.00 og 19.40.

I går var Finsæther i avhør hos politiet.

— Alt kan være mulig, men så langt er det ingen indikasjoner på at det er noen sammenheng mellom ransforsøket og drapssaken. Politiet undersøker saken bredt. Det viktigste er at de klarer å finne ut hva som har skjedd, sier Finsæther.

Etterlyser raner

Nå er han opptatt av å ta vare på sine ansatte.

— Det var en skremmende opplevelse for dem som var på jobb. De er preget av hendelsen. Nå ønsker vi bare å få avklart situasjonen, sier Finsæther.

Politiadvokat Yngve Skovly bekrefter at politiet sjekker om det kan være noen sammenheng mellom de to sakene.

— Så langt har vi ingen holdepunkter for at de to sakene har noe med hverandre å gjøre, men det er selvsagt noe vi undersøker, sier han.

Her er politiets etterlysning av Pluto-raneren:

  • Mann : Normal høyde, normal kroppsbygning, ung, 18 – 25 år, lys i huden
  • Iført : Sort boblejakke/dunjakke (stort volum) med hette, sort joggebukse, sorte sko, sort caps og mørke solbriller
  • Tale : snakket engelsk med gebrokken uttale, muligens tilgjort, hadde dyp stemme Nå vil Finsæther utvide kameraovervåkingen for å sikre butikken og de ansatte.

— Vi skal ha et personalmøte i morgen, og håper politiet kan være til stede og ha en gjennomgang av saken, og forteller om den videre etterforskningen.