Sjekk din egen netthastighet

Du har flere muligheter for å sjekke din internetthastighet. Her er tre av dem.

Anders W. Hagen
Lucas Weldeghebriel

1. Bredbåndsspeedometre på nettet
Bredbåndsspeedometerne vil kunne gi deg en pekepinn på hastigheten din, spesielt hvis du tar flere målinger etter hverandre, og bruker flere forskjellige tjenester fra forskjellige nettsteder for å dobbel- og trippelsjekke resultatene.

Speedometrene fungerer slik at de laster ned et bilde til din nettleser og måler hvor lang tid dette tar. Disse målingene vil være upresise, og varierer avhengig av en rekke faktorer, og ofte fra tidspunkt til tidspunkt.

Her finner du noen bredbåndsspeedometre:

2. Last ned TPTest
På www.tptest.se finnes et gratis program som måler din nøyaktige hastighet. TPtest 5.0 tar noen få sekunder å laste ned, ett minutt å installere, og ett eller to minutt for å måle hastigheten. Du kan lagre resultatene, slik at du kan se om du får den hastigheten du betaler for over tid.

3. Sjekk med internettleverandøren din
Leverandøren din kan fortelle deg nøyaktig hvor stor hastighet du har på hvilket som helst øyeblikk, så sant ruteren din fungerer. Ring supporttjenesten til din leverandør, og spør hvor fort det går.

Leverandøren kan fortelle deg om hvor langt du bor fra sentralen du er koblet til, og hvor høy kobberkvalitet det er på kabelen til sentralen. Dette er faktorer som avgjør hvor høy hastighet du kan få på din tilkobling.

Les også:

Siste fra Innenriks

o Mann funnet livløs etter røykutvikling i hus på Jørpeland

En mann ble funnet livløs inne i et hus på Jørpeland i Strand kommune i Rogaland natt til lørdag. Brannmannskapene klarte å få liv i mannen.

o Mann (56) saksøker
Norge etter å ha bodd
på asylmottak i 22 år

Yemane Teferi (56) fra Eritrea vil gå til sak mot den norske stat etter å ha bodd på asylmottak i til sammen 22 år.

o En pågrepet for voldtekt av ung jente i Moss

Politiet i Østfold etterforsker det de beskriver som en antatt voldtekt av en mindreårig jente i Moss langfredag kveld. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

o - Norske apotek bryter loven

Hele 59 av 60 apotek som Statens legemiddelverk kontrollerte i 2012 og 2013 brøt loven. Godt over halvparten av de kontrollerte apotekene tilhørte de fire store kjedene.

o Forsikringssvindel for en halv milliard avslørt i fjor

Norske forsikringsselskaper avslørte i 2013 forsøk på forsikringssvindel for hele 562 millioner kroner. 80 prosent av svindlene gjelder livsforsikringsprodukter.

- Han synes den
er skremmende

2,7 millioner har sett Torbjørn (1) prøve å slå av pappas robot.