Sjekk din egen netthastighet

Du har flere muligheter for å sjekke din internetthastighet. Her er tre av dem.

Anders W. Hagen
Lucas Weldeghebriel

1. Bredbåndsspeedometre på nettet
Bredbåndsspeedometerne vil kunne gi deg en pekepinn på hastigheten din, spesielt hvis du tar flere målinger etter hverandre, og bruker flere forskjellige tjenester fra forskjellige nettsteder for å dobbel- og trippelsjekke resultatene.

Speedometrene fungerer slik at de laster ned et bilde til din nettleser og måler hvor lang tid dette tar. Disse målingene vil være upresise, og varierer avhengig av en rekke faktorer, og ofte fra tidspunkt til tidspunkt.

Her finner du noen bredbåndsspeedometre:

2. Last ned TPTest
På www.tptest.se finnes et gratis program som måler din nøyaktige hastighet. TPtest 5.0 tar noen få sekunder å laste ned, ett minutt å installere, og ett eller to minutt for å måle hastigheten. Du kan lagre resultatene, slik at du kan se om du får den hastigheten du betaler for over tid.

3. Sjekk med internettleverandøren din
Leverandøren din kan fortelle deg nøyaktig hvor stor hastighet du har på hvilket som helst øyeblikk, så sant ruteren din fungerer. Ring supporttjenesten til din leverandør, og spør hvor fort det går.

Leverandøren kan fortelle deg om hvor langt du bor fra sentralen du er koblet til, og hvor høy kobberkvalitet det er på kabelen til sentralen. Dette er faktorer som avgjør hvor høy hastighet du kan få på din tilkobling.

Les også:

Siste fra Innenriks

Hareide åpner for å droppe reservasjonssaken

KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for å droppe forslaget om legereservasjon hvis samvittighetshensyn likevel ivaretas, skriver Vårt Land.

o Anundsen vurderer å skjerpe terrorlovgivningen

Terrorlovene ble skjerpet for under ett år siden, men justisminister Anders Anundsen (Frp) er åpen for at lovene må skjerpes ytterligere på grunn av de mange nordmennene som har dratt for å krige i Syria.

o NRK: - Regjeringen sier nei til Dalai Lama

Regjeringen har bestemt seg for ikke å møte Dalai Lama når han kommer til Norge, etter det NRK erfarer.

o Avviste anke over ransforsøk fra Aksla-drapsmann

Frostating lagmannsretts ankeutvalg har avvist anken over ransforsøk fra 24-åringen som er dømt for drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund.

o Aller Media kutter 50 årsverk

Til sammen 50 årsverk skal bort i mediekonsernet Aller Media i løpet av det neste året.

o Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland (24) er dømt til 60 dagers fengsel, 30 av dem ubetinget, for datainnbrudd.