Hovedredningssentralen i Nord-Norge satte i gang leteaksjonen etter at en ferge oppdaget et kantret fartøy natt til søndag. Trolig har fiskebåten gått raskt ned. Hovedredningssentralen har ikke registrert nødsignaler.

De to personene ble funnet like før klokken 6 søndag morgen. Kort tid senere sank båten som de to var om bord i. Hovedredningssentralen hadde ved 8-tiden søndag morgen funnet ut av hvilken båt det var.

Operasjonsleder Kjetil Avsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt opplyser til bt.no at det dreier seg om en båt hjemmehørende i Vanylven kommune i deres distrikt.

— De to mennene i 40-årsalderen var begge fra Vanylven kommune. De pårørende er varslet nå i morgentimene. Det videre arbeidet er det Vest-Finnmark politidistrikt som styrer, sier Avsnes.

De omkomne er Atle Geir Bakkebø (42) og Richard Åke Stahl (38) fra Åheim i Vanylven kommune i Møre og Romsdal.

Vanylven ligger like over fylkesgrensen til Møre og Romsdal, men er en del av Sogn og Fjordane politidistrikt.

Hovedredningssentralen fikk melding om havariet klokken 3.30. De to omkomne skal ha vært på fiske i området, men var trolig på vei tilbake da de forliste. Det blåser sørøstlig stiv kuling i området og ifølge Jonassen er vindretningen spesielt ugunstig for båtfarende i Sørøysundet.

Et Sea King redningshelikopter, en redningsskøyte, hurtigruteskipet «Vesterålen» og en ferge deltok i letingen i området.