Sammen med en tredje kvinne er de to tiltalt etter straffelovens paragraf 229 for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ifølge tilltalen har de slått og sparket venninnen, fordi denne skulle ha hatt et forhold til den ene tiltaltes samboer. En finger på høyre hånd ble brukket og hun ble påført brudd i overkjeven/kinnbein. I tillegg blødde hun kraftig fra nesen. De skamklipte henne også på hodet med en saks de hadde med seg.

I Romsdal herredsrett mandag la de to kortene på bordet. De innrømmet både å ha tildelt kvinnen flere slag og å ha klippet noen hårtuster av henne. Men derimot nektet de for å ha sparket.

Det kom fram i retten at to av de tiltalte hadde lagt en plan for hvordan overfallet skulle skje i en hage på Fuglset i Molde. De fabrikerte to historier, og den ene gikk ut på at fornærmede hadde kalt den tredje tiltalte for «en lausmadrass på byen¤.

De tiltalte hadde med seg en liten flaggstang som skulle brukes som pisk, et belte og en saks. De vurderte også å ta med seg et balltre, men lot det være. Med en tusj hadde de tenkt å skrive «hore¤ i kvinnens panne.

NTB