KNUT A. NYGAARD JOSTEIN IHLEBÆK

I en pressemelding opplyser Oslo politidistrikt at blodprøveanalysene fra Folkehelseinstituttet viser at alle de tre personene i ulykkesbilen var påvirket av alkohol. Ifølge analysene hadde føreren av bilen en alkoholkonsentrasjon på 1,9 promille. Det er ikke påvist andre stoffer enn alkohol i blodet.

Les mer hos Aftenposten.no.

120 km/t Det var lørdag 3. mai at politiet ble varslet om en voldsom trafikkulykke like før Kongsgården på Bygdøy. En Audi TT hadde kjørt av veien og inn i et tre i Dronning Blancas vei. Et søsterpar (18 og 16 år) og sjåføren (20) omkom i ulykken.

Vitneforklaringer tydet tidlig på at bilen hadde holdt svært høy hastighet før ulykken.

— Bilen hadde utvilsomt stor fart, sa fungerende brigadesjef Frode Velten i Oslo brann- og redningsetat til Aftenposten.no like etter ulykken.

Politiet undersøkelser viser nå at bilen hadde en fart på minst 120 km/t i kollisjonsøyeblikket, skriver Oslo-politiet i en pressemelding. Det er 50-sone på ulykkesstedet.

— Vi vet ikke hvor de tre hadde vært og drukket, eller over hvor lang tid alkoholen ble inntatt, sier politioverbetjent Knut Johan Nysæter. Han har ledet etterforskningen av ulykken.

Nysæter sier at det ennå er for tidlig å slå fast årsaken til ulykken.

— Vi venter fremdeles på rapporten fra Havarikommisjonen, men det kan ennå ta litt tid. Det vi kan si er at årsaken er en kombinasjon av fart og alkohol, sier han.

Var racingsjåfør 20-åringen som omkom i ulykken på Bygdøy lørdag var aktiv racing-miljøet. Han hadde blant annet NM-sølv innenfor sin gren.

I kjølvannet av ulykken dukket det opp en voldsom diskusjon om unges bilkjøring. Et tiltak som ble tatt frem var blant annet å forby unge å kjøre bil på kveldstid i helgene.