53 prosent av seerne mente Siv Jensen klarte seg best, mens 34 prosent hadde statsminister Jens Stoltenberg (Ap) som favoritt, viser en meningsmåling InFact har utført for VG. Ekspertpanelet i samme avis, bestående av to VG-journalister, er uenig med seerne og utroper Stoltenberg til debattvinner. VG-synserne gir statsministeren terningkast fem, ett øye mer enn Jensen.

To retorikkeksperter som Aftenposten har snakket med, deler VGs oppfatning.

— Jens viste respekt - Stoltenberg var veldig god til å holde fast ved det han hadde tenkt å si, og han viste respekt for Frp, sier retorikkprofessor Kjell Lars Berge ved Universitetet i Oslo til avisen.

Han får støtte av førsteamanuensis Jens Elmelund Kjeldsen ved Universitetet i Bergen, som mener Jensen var nedlatende mot Stoltenberg - og ikke omvendt.

— Hun kan framstå som en kone som hakker på mannen sin, sier Elmelund Kjeldsen.

De to ekspertene mener Stoltenberg kommuniserte best med velgerne i debattene, og lyktes i å få fram de ideologiske forskjellene mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

- Siv var troverdig

I Dagbladet er tonen en helt annen. Der heter det på førstesiden at «Siv vant med hjelp fra mamma», noe som henspiller på at Frps nye frontfigur fikk råd av moren sin før hun startet det politiske ordskiftet.

Dagbladet har snakket med flere eksperter, som alle har vanskelig for å skille klart mellom en taper og en vinner etter debattene. Likevel velger et knapt flertall Siv Jensen som vinner. En av dem er høyskolelektor Karl Fredrik Tangen ved Oslo Markedshøyskole.

— Siv gjorde det best. Hun klarte å gjøre jobben med å styrke inntrykket av at Frp er et godt parti, sikret Frps nåværende velgere og ga samtidig inntrykket av at det er et parti for flere, sier Tangen til avisen.

Ellers trekker Dagsavisens kommentator Arne Strand fram at ordskiftet de to politiske motstanderne imellom var meget godt, og at debatten tidvis minnet om de klassiske Gro og Kåre-duellene fra 1980-tallet i temperatur og intensitet.