**Les også:

Ville diktere nominasjoner**

Bare i løpet av den korte oppsummeringen med pressen i går ettermiddag brente hun av 170 milliarder kroner. 10 milliarder til å berge gamle kirker, 160 til å pusse opp slitte statsbygg.

Så kommer forsvar og politi, sykehus og veier.

— Det mangler ikke penger i Norge, det er ikke det som er problemet, sa hun. Og la til: - Men regjeringen stuer de vekk i oljefond i utlandet, i stedet for å bruke litt mer her hjemme.

— Hvor mange hundre milliarder kroner vil en Frp-regjering bruke i Norge, ut over Stoltenbergss budsjett?

— Det svaret får du når vi eventuelt legger frem vårt første statsbudsjett.

— Og hvor vil en regjeringen Jensen ta alle milliardene fra?

— Det er ingen hemmelighet at vi vil kutte mye i dagens utgiftsposter. Det kan alle se som studerer våre alternative budsjett, eller leser på våre hjemmesider. Ett eksempel er landbruket. Det er mange ting det brukes penger på i Norge, som vi mener ikke er nødvendig.

100 dager...

Partiapparatet i Frp jobber på spreng i sommer for å få klart manifestet som Siv Jensen skal vinne valget på. Et program for hva som skal gjøres de 100 første dagene i regjeringskvartalet.

— Jeg gleder meg til å få det ferdig så vi kan legge det frem for folk.

På landsmøtet til våren skal Frp også vedta to nye program, et om prinsipper og et om praktisk politikk.

- Erna i utakt

Denne uken har det kommet målinger som viser at et Frp/Høyre-flertall er mulig etter valget neste høst. Høyre-leder Erna Solberg og kretsen rundt henne har imidlertid ikke jublet over den utsikten. Tvert imot har de advart mot et regjeringssamarbeid mellom de to partiene, særlig om Frp blir størst.

— Jeg tror Erna Solberg er i utakt med brede lag av sine egne velgere, sier Siv.

Hun er overbevist om at Høyre-velgerne ønsker seg en ny regjering, og da er det mest realistisk å få det til sammen med Frp. For Siv Jensen har lenge sagt at det ikke er aktuelt for hennes parti å støtt en regjering de selv ikke er med i.

Bør Siv Jensen bli vår neste statsminister? Diskuter saken her.

MAKTSUGEN: Fremskrittspartiets formann Siv Jensen legger ikke skjul på at hun er klar til å bli statsminister, enten alene, eller om Høyre vil være med. Men det vil ikke Erna Solberg, ennå.
Bjelland, Håvard