Det viser en måling InFact News har gjort for VG. I samme måling høsten 2005 oppga 42 prosent at de hadde stor tillit til Siv Jensen.

Tillitsmålingen viser også at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er den av de seks topp-politikerne som er med i målingen, som har størst tillit og som flest vil ha som ny statsminister. 52 prosent av de spurte har stor tillit til Støre.

Siv Jensen selv er overrasket over den store tilliten som blir Støre til del.

– Det overrasker meg at han høster økt tillit når han i mine øyne ikke har gjort det spesielt bra i det siste, sier Jensen.

Om sitt eget tillitsfall sier Siv Jensen at velgerne straffer henne for at partiet stilte seg utenfor det store klimaforliket på Stortinget.

– Det kan hende vi blir straffet for dette på kort sikt, sier Jensen.

Med unntak av Støre faller tilliten til alle topp-politikerne i målingen fra forrige måling i desember. På spørsmål om hvem man ideelt sett ville ha som statsminister, svarer 26 prosent Jonas Gahr Støre. 22 prosent vil ha Jens Stoltenberg, mens 20 prosent helst vil ha Siv Jensen. En av ti vil ha Høyre-leder Erna Solberg. 6 prosent foretrekker kommunalminister Åslaug Haga (Sp), mens 5 prosent vil ha finansminister Kristin Halvorsen som statsminister.

MINDRE TILLIT: Bare 28 prosent av de spurte i en ny måling sier de har stor tillit til Frp-formann Siv Jensen.
Heiko Junge