Knapt noe valg i noe politisk parti har vært så opplagt som dette, men verken Jensen eller Hagen har villet ta noe på forskudd. Etter at 231 av 232 avgitte stemmer gikk til Siv Jensen, innrømmet hun at det hele tiden har vært klart at hun skal fronte partiet som statsministerkandidat i 2009.

— Men hvor store sjansene er for at vi kan vinne i 2009, vil jeg ikke spekulere i. Det er tross alt over tre år til. Det er en fantastisk følelse å bli klappet inn i lederjobben på denne måten. Jeg føler at jeg har vært i tidenes lengste jobbintervju, sa Jensen.

Hagen overlot formannsklubben til sin nestleder og sa at hun nå får makten, æren og belastningene med å lede Fremskrittsbevegelsen.

— Kjære Siv, du sa du ikke hadde i tankene at du noen gang skulle lede dette partiet da du meldte deg inn. Jeg hadde heller ikke den følelsen da jeg gikk inn i et temmelig uryddig Anders Langes parti i 1973, sa Hagen.

Den avtroppende partilederen ga Siv Jensen det råd at hun må skaffe seg noen hun kan støtte seg til når tingene går dårlig, samt noen som kan korrigere når det tar av.

— For meg har Eli gjort den jobben. Dette skal skje stille og rolig, og ikke i det offentlige rom, sa Hagen. Han oppfordret Jensen til å tenke på noe positivt når ting er som verst.

NY SJEF: Siv Jensen