• Hoksrud-saken er først og fremst en privatsak, sier Frp- leder Siv Jensen. Hun sier at bare fremtiden vil vise hva slags konsekvenser sexkjøpet i Riga til slutt får for Bård Hoksrud.

— Saken har allerede fått konsekvenser. Han har selv trukket seg fra alle partiverv, sier hun til NTB.

Jensen kom hjem fra ferie natt til søndag. Hun var i utlandet da saken om Hoksruds sexkjøp i Riga eksploderte. Ved hjelp av skjult kamera avslørte TV 2 at Bård Hoksrud, som er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, var kunde hos en prostituert i Latvias hovedstad. Han ble torsdag ilagt en bot på 25.000 kroner og ble dermed den første nordmannen som er bøtelagt for sexkjøp i utlandet.

Hoksrud innrømmet saken med en gang og valgte selv å trekke seg fra alle verv i Fremskrittspartiet. Men som folkevalgt blir han sittende på Stortinget.

Egnet struktur

Siv Jensen vil foreløpig ikke si noe om saken får konsekvenser for Hoksrud på Stortinget. Bård Hoksrud er nå andre nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann og partiets innpisker, en viktig funksjon ved voteringer i små og store saker.

— Vi konstituerer oss hvert år for å se om vi har en egnet struktur i gruppen. Om saken får konsekvenser i den forbindelse, er for tidlig å si noe om, sier hun.

Hun understreker at tillit bygges nedenfra. Og at det er for tidlig å si noe om hvordan Hoksrud kan gjenvinne tillit.

Beklager

Selv har Bård Hoksrud uttalt at han beklager saken av hele sitt hjerte.

— Uansett hva følgene blir, så har jeg fått en skikkelig lærepenge. Men jeg håper at jeg kommer meg gjennom dette, både privat og i min rolle som politiker, sa Hoksrud til NTB torsdag.

I Siv Jensens fravær er det Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg som har kommentert Hoksrud-saken for partiet.

— Og det har han gjort på en utmerket måte, sier Siv Jensen.

- Handler ikke om meg

Siv Jensen vil ikke kommentere hvordan hun selv reagerte da hun på ferie fikk vite at Hoksrud var tatt for sexkjøp i Latvia.

— Dette er en privatsak og ikke en partisak. Dette handler ikke om meg og mine reaksjoner, sier hun.

Men Jensen understreker samtidig at hun som leder er nødt til å se på menneskene som er involvert i de enkelte sakene, så også i Hoksrud-saken.

— Det er svært viktig at jeg som leder husker på mennesket, sier hun.

Da hun kom til Gardermoen natt til søndag, sa Jensen til TV 2 at Hoksrud-saken selvsagt ikke er en hyggelig sak. Jensen avviste også at det skulle kunne være formildende at Frp i sin tid stemte imot loven som forbyr nordmenn å kjøpe sex i utlandet.

— Norsk lov gjelder for alle uansett, sa hun.

- IKKE EN PARTISAK: Frp-leder Siv Jensen var på ferie i utlandet da saken om Bård Hoksruds sexkjøp i Riga eksploderte.
SCANPIX