Først ut var Frp-leder Carl I. Hagen som samlet en stor tilhørerskare og fikk rikelig applaus da han lovet billigere bensin, valgfrihet i syke— og eldreomsorgen og tordnet mot statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) som ikke vil slippe Frp inn i varmen.

— Vi er greie nok når vi gir vår støtte til Bondevik slik at han har kunnet bli sittende som statsminister. Men vi skal helst ikke ses. Vi kan ikke på vegne av våre velgere godta å bli behandlet slik, sa Hagen.

Han gjentok at Frp ved et borgerlig flertall på Stortinget vil ha en borgerlig regjering, og han angrep Bondevik og KrF-leder Dagfinn Høybråten som har sagt at det blir en Stoltenberg-regjering hvis Bondevik må gå.

— Vi i Fremskrittspartiet vil ikke ha en Stoltenberg-regjering. Får vi det, er det Høybråten som innsetter den, sa Hagen.

Han angrep også økonomer som sier vi ikke har råd til å bruke oljepenger til formål som veibygging eller til å senke bensinprisen.

— Frp vil ha en stabil bensinpris på rundt åtte kroner, sa Hagen, som fikk solid applaus for det løftet.

Etter Hagen skulle Jens Stoltenberg (Ap) og SV-leder Kristin Halvorsen snakke til bergenserne, og klokken 15.00 er det klart for de tre borgerlige partilederne Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF) og Lars Sponheim (V) som skal ha et felles arrangement.

<b>FOLKEMØTE:</b> Carl I. Hagen var først ut av partilederne på Torgallmenningen i dag.
Bjørn Erik Larsen