Politiet fant personen klokken 15.00.

– Det har blitt gjort et funn av en omkommet person, og det vil ta tid å få vedkommende ut av ruinene, sier operasjonsleder Einar Rostad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Den omkomne er ikke identifisert. Ronny Boger Vike (35) er den siste som er savnet etter at boligblokken kollapset 26. mars.

Tidligere er fire andre omkomne hentet ut fra boligblokken.

Det vil bli holdt en pressekonferanse i Ålesund fredag. Deretter vil slitne mannskaper få hvile ut i helgen fra marerittet i Fjelltunvegen.

– Det har vært et strevsomt arbeid med mange utfordringer, men mannskapene har hatt en enorm vilje til å finne alle, sier beredskapsleder Børre Thorsen i brannvesenet i Ålesund til NTB. Han sier det har gått i ett siden 26. mars med unntak av en helg, og at det skal bli godt å koble av litt.

En ny fase i arbeidet i den delvis sammenraste blokken starter mandag. Da skal redningsmannskapene ta hånd om beboernes gjenstander som er uskadd.

– Vi vil hente ut gjenstander som har verdi og betydning for beboerne. Dette arbeidet vil pågå en halvannen ukes tid. Deretter er redningsmannskapenes arbeid over, sier Thorsen.

Det vil være gjenstander fra 3., 4., 5. og 6. etasjer i boligblokken som hentes ut. I de nedre sammenraste etasjene er det ingenting å hente.

DAGEN DET SKJEDDE: Redningsmannskaper utenfor den sammenraste blokken i Ålesund.
Ekornesvåg, Svein