Ingen tårer var å se da dørene til bankettsalen Peder Anker ble lukket for innsyn.

På låven

— Jeg er glad i dem alle sammen, sa statsministeren som tok imot sine medarbeidere på låvebrua der den røde løperen førte rett inn til den musserende vinen.

Alle damene fikk klem av sjefen som berømmet dem for godt arbeid i regjeringen.

— Nå gleder vi oss bare til å spise og feste, sa statsministeren.

Hans statssekretær Jonas Gahr Støre fortalte at han skal hjem og rake løv når regjeringens tid er over.

— Vi er en gjeng som har hatt en fin tid, sa finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Arbeidsledig optimist

— Jeg er en arbeidsledig optimist, sa næringsminister Grete Knudsen som ikke stilte til gjenvalg på Stortinget. Hun skal hjem til Bergen, men ville ikke fortelle hva hun skal gjøre der.

— Jeg har satt punktum for virksomheten på Stortinget der jeg har sittet siden 1979. Det var vemodig å sitte i salen for siste gang, innrømmet hun overfor NTB.

Veteranen Knudsen satte seg til bords mellom statsminister Stoltenberg og forsvarsminister Bjørn Tore Godal som heller ikke er innvalgt på Stortinget.

Utenriksminister Thorbjørn Jagland holdt fortet i fjernsynskanalenes studioer, mens statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere tok fatt på den helstekte einebærkrydrede hjortefileten med smørdampede sukkererter, glaserte gulrøtter, sopp og pommes croquettes.

Olje- og energiminister Olav Akselsen var toastmaster og ledet politikerne inn i kryddersauterte scampier med sursøt saus og safranris. Det var franske viner til både forrett og hovedrett.

Ikke invitert

Tidligere statsråd Jørgen Hårek Kosmo var ikke invitert til dette taffel fordi han nå er blitt stortingspresident og dermed ikke hører sammen med sine tidligere kolleger.

Stoltenbergs statssekretær Jan-Erik Larsen hadde gitaren med og fremførte "Statssekretærenes klagesang", en hyllest til en anonym og miskjent yrkesgruppe.

Han fikk hjelp av trubaduren Frode Alnæs som sørget for mer underholdning under "Den siste natta med gjengen".

Etter desserten som var Grevinnens sjokoladekake med assorterte bær og frukter med likør-coulis takket kulturminister Ellen Horn for maten. Men det var mange timer senere.

LØS SNIPP: Det var ingen dommedagsstemningen da Arbeiderpartiet feiret sin egen avgang onsdag kveld.