Holder hun seg skadefri, stiller hun i VM i Paris neste år. Deltar hun i OL i Aten 2004 som planlagt, er det i så fall like før hun runder 40.

— Hvorfor skal jeg slutte, når jeg fremdeles gjør det bra og har lysten? I så fall burde jeg ha lagt opp i 1992, skyter hun tilbake, og sikter til året da hun vant OL-gull sist. 20-årsjubileum

Siden hun vant sitt første VM-gull i Helsinki i 1983, 18 år og uerfaren, har hun vunnet alt som er å vinne: To OL-gull, to VM-gull og fire EM-gull. EM-debuten hadde hun i Aten i 1982 (4. plass), så dette er et 20 års jubileum. Hun vil forlate Olympiastadion med hodet hevet og historisk sus rundt ørene, og har som mål å bli blant de tre beste i trestegfinalen i EM i kveld.

— EM går hvert fjerde år. Dette blir mitt sjette europamesterskap. Det sier litt om hvor gammel jeg er, sier hun selvironisk.

Godt voksne Drechsler har ikke noe imot å posere naken for en dyrevernsforening, i protest mot pelsindustrien. Det gjorde hun i tyske Stern nylig.

— Men å posere for Playboy, er uaktuelt. Jeg må kunne se min sønn i øynene, sier veteranen fra Jena i det tidligere DDR, mor til en gutt på 12.

Hun bor nå i Karlsruhe sammen med den tidligere tikjemperen Alain Blondel.

Og alderen har slipt bort de harde kantene på den spretne, tynne kvinnen. Til en mer moden og myk utgave av henne. Nå vil hun også ha andre verdier inn i livet, ikke bare lengdehopp.

— Jeg vil ikke være så hard lenger. Før gikk jeg bare på «jobb», og det var det. Nå vil jeg oppleve kultur og få nye impulser, sier hun til tysk presse.

Men i kveld skal hun være hundre prosent tilstede på jobben – og terge de unge konkurrentene.

fakta/Heike Drechsler

Bosted: Karlsruhe

Født: 16. desember 1964 i Jena i Thüringen

Sivil status: Samboer med Alain Blondel, en sønn

Pers: 7,48m

Meritter: To OL-gull (92/00), to VM-gull (83/93), fire EM-gull (86/90/94/98)

Aktuell: Hopper lengdefinale i EM i München i dag.