Arnkværn trakk seg som styreleder etter bråket som oppsto da Datatilsynet anmeldte Vinmonopolet for brudd på personopplysningsloven ved å snoke i ansattes e-post uten at de ble varslet om det på forhånd.

Arnkværn gikk av fordi han følte at arbeidssituasjonen hans ble forstyrret av anmeldelsen og at han ikke lenger hadde de ansattes tillit.

Hatlen har bred erfaring fra ledelse og styrearbeid både i offentlig og privat sektor. Hun har blant annet vært styreleder i Helse Øst RHF.

– Jeg er glad for at Siri Beate Hatlen har sagt ja til å bli styreleder i Vinmonopolet, som har vært gjennom store utfordringer, sier helse— og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap). Hun mener det er viktig at blikket nå rettes mot Vinmonopolets hovedoppgave, som er å ha et godt tilbud til befolkningen og være et alkoholpolitisk instrument.

Helse- og omsorgsministeren skal fredag ettermiddag møte Hatlen på sitt kontor. Det er Brustad som er politisk ansvarlig for Vinmonopolet etter at ansvaret ble flyttet fra Arbeids- og sosialdepartementet.