Jan Simonsen, som regnes som en av «verstingene» i Frp, kom søndag kveld hjem fra en narkotikakonferanse i Bolivia og hadde ikke hørt noe om resolusjonen som skal åpne for at sentralstyret i Frp kan kaste ut de såkalte muldvarpene i partiet. I resolusjonen slår landsstyret fast at enkelte partimedlemmer driver en uakseptabel virksomhet i det skjulte, og at disse medlemmene må kastes ut av Frp.

— Jeg har ikke vært på landsstyremøtet og jeg kjenner ikke til denne resolusjonen, sa Jan Simonsen til NTB søndag kveld.

— Tror du den er myntet på deg?

-Det vil jeg ikke kommentere.

— Hva har du å si om det som skjer i partiet ditt for tiden?

— Jeg har lest et par aviser på flyet, og vil ikke kommentere saken nå. Jeg regner med at jeg treffer mine partikolleger på Stortinget mandag og får en orientering da om hva som skjedde på landsstyremøtet, sier Simonsen.

Han sier han på ingen måte føler seg som noen «versting» i partiet og legger til at dette er et begrep mediene bruker om ham.

— Jeg har aldri tilhørt noen fløy i vår stortingsgruppe, og det finnes heller ikke spesielle fløyer i Frps stortingsgruppe. Vi kan være uenige om enkeltsaker på gruppemøter, men det er da bare en selvfølge. Når det gjelder partiets politikk og strategi, stiller jeg meg 100 prosent bak den, sier Simonsen.

NTB