• Moralsk forkastelig, tordner Carl I. Hagen etter avsløringen i Rikets Tilstand i TV2 om at Jan Simonsen skal ha benyttet sin stilling som stortingsrepresentant til å skaffe en venn skjenkebevilling.

Den tyske vennen er tidligere dømt til fengsel i fire år i Tyskland for organisering av seksuelle tjenester der han koblet unge gutter ned til 14 år med horekunder.

Simonsen har i den forrige perioden vært kriminalpolitisk talsmann for Frp.

Homofilt kulturhus

I oktober i fjor åpnet det som ble kalt et homofilt kulturhus i Oslo med Jan Simonsen som et sentralt midtpunkt i åpningsfestlighetene.

Myndighetene var lite villig til å gi stedet skjenkebevilling, blant annet fordi daglig leder var tidligere straffedømt i Tyskland.

Jan Simonsen tok kontakt med partifelle Arve Lønnum i Oslo Rådhus og daværende næringsbyråd Grete Horntvedt som hadde ansvar for bevillingssaker.

Hun bekrefter at Simonsen ringte for å få saken raskere fram og for å legge inn et godt ord for søkeren.

Utestedet "Enka" fikk sin bevilling. Simonsen fikk gratis øl til seg selv og sine venner.

Stedet gikk konkurs i april.

Hagen rystet

Hagen er rystet over det som kommer fram om Simonsens privatliv.

— Det bekrefter at Jan Simonsen fortsetter med et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig og som ikke er akseptabelt for en stortingsrepresentant, og han setter sine kolleger i forlegenhet. Jeg kan bare beklage hans livsførsel, sier Hagen til TV2.

Simonsen selv sier han bare har hjulpet en næringsdrivende som kjemper mot et stivbeint byråkrati.

— Fullstendig feilaktig. Simonsen har hjulpet en personlig venn, ikke en fremmed næringsdrivende som tar kontakt med en politiker. Det er en enorm forskjell, mener Hagen.

Simonsens atferd vil bli gransket av Rogaland Frp og Frps sentrale organer.

KRITISERES: Jan Simonsen, her fotografert under åpningen av utestedet Enka
Arkivfoto