Artist og låtskriver Silje Nergaard reagerer på at hun ble lagt til Facebook-gruppen "Norges Kristne". Grunnleggerne av gruppen ønsker å starte et kristent politisk parti.

— Silje Nergaard har ingen befatning med dette partiet og tar avstand fra alt som har med dette partiet og deres holdninger å gjøre. Vår advokat vil ta kontakt med partiets leder og personen som står bak deres Facebook-side, Magnar Tanem, for å få fjernet hennes navn fra siden og i eventuelle andre kanaler der de har misbrukt hennes navn og person, skriver manager Pernille Torp-Holte i en e-post til BT.

Forrige uke skrev bt.no at den én måned gamle Facebook-gruppen Norges Kristne hadde lagt til hundrevis av medlemmer i gruppen, uten at personene var klar over det. Artister, politikere og kristne ledere var blant medlemmene som reagerte på å bli lagt til gruppen.

Det er Magnar Tanem og Hallvard Sandvik som står bak gruppen. Tanem ble ekskludert fra Kristent Samlingsparti i februar, og ønsker nå å starte et nytt politisk parti. Målet er å gjenkristne Norge og gi kristendommen fordeler framfor andre religioner og livssyn. Blant annet ønsker Norges Kristne å forby homofili, abort og skilsmisse.

Flesteparten av personene på medlemslista er lagt til av administratoren bak gruppen, Magnar Tanem. Facebook gir brukerne mulighet til å legge til folk som medlemmer i grupper uten deres samtykke.

Etter at BT skrev om saken forrige uke, har antall medlemmer bare sunket fra 560 til 554 personer.

Gruppen skal ha blitt utsatt for sabotasje i ettertid. Samtidig skal den ha fått flere sympatisører.

— Jeg har dessverre sett meg nødt til å utøve streng sensur og utvise flere personer. Årsaken er flere forsøk på sabotasje etter artikkelen i BT. På den annen side har vi også fått flere nye seriøse medlemmer fra Bergensområdet, skriver administrator Magnar Tanem på veggen til Facebook-gruppen.