Politiet bekrefter overfor NTB at mannen ble lagt inn ved psykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus onsdag i forrige uke.

Innleggelsen skjedde etter at en politipatrulje hadde oppdaget mannen på gata i nærheten av drapsåstedet i 11.15-tiden onsdag, kun iført underbukse. Episoden ble omtalt VG Nett, etter at flere lesere tipset avisen om at en mann løp rundt i Trondheimsveien i bare trusa. 29-åringen ble den gang omtalt som «tydelig ustabil», og politiet ble sitert på at det var godt de fikk kontroll på mannen.

Hendelsen skjedde imidlertid før politiet var klar over at en person var drept.

– Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har observert en mann iført underbukse i området rundt Carl Berners plass denne dagen, sier etterforskningsleder Grete Lien Metlid til NTB.

Pågrepet onsdag

29-åringen ble pågrepet av politiet og siktet for forsettlig drap, da han var i ferd med å bli utskrevet fra sykehuset onsdag denne uken, ifølge P4.

Mannen skal ha kommet i politiets søkelys etter at det ble kjent fra den foreløpige obduksjonsrapporten at 61-åringen som ble funnet død i sin egen leilighet mandag, var drept.

Den avdøde ble funnet etter at pårørende og arbeidsgiveren hadde savnet mannen i flere dager.

Politiet beskriver forholdet mellom den drepte og den siktede som nært. De to skal ha vært venner i lang tid, og 29-åringen skal i perioder ha bodd hos 61-åringen.

Ifølge politiet er det ikke tvil om at mannen er drept.

– Vi kom raskt over informasjon som underbygger pågripelsen, sier etterforskningsleder Grete Lien Metlid til NTB.

Nekter skyld

Mannen som er pågrepet, fikk onsdag kveld oppnevnt advokat Knut Lindboe som forsvarer. I avhør onsdag kveld nektet mannen skyld etter siktelsen om forsettlig drap.

– Han stiller seg uforstående til drapet. Han satte stor pris på 61-åringen som i perioder har hjulpet ham. Blant annet har han i flere perioder bodd hos 61-åringen, sier Lindboe til NTB.

29-åringen er fra Algerie, men har bodd i Norge i flere år etter at han kom hit som asylsøker. Politiet hadde torsdag ikke oversikt over hvilken status 29-åringen har hos utlendingsmyndighetene. Mannen har i flere år arbeidet som kokk på flere restauranter i Oslo og skal ha hatt arbeidstillatelse.

– Ukjent motiv

Motivet for drapet, eller hvordan 61-åringen ble tatt av dage, vil politiet derimot holde for seg selv til flere avhør er foretatt.

– Dette er informasjon vi må komme tilbake til. Det skal foretas flere avhør av siktede og vitner, sier Metlid.

Heller ikke den siktedes forsvarer kan si noe om drapsmetoden eller hva politiet mener motivet skal være. Advokat Lindboe regner med at mer informasjon fra etterforskningen vil bli kjent når 29-åringen framstilles for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

Morten Holm / SCANPIX