Mannen som er i 30-årene, meldte seg for politiet etter en del telefonisk kontakt, opplyser Rogaland politidistrikt. Politiet siktet ham etter at en 27 år gammel mann ble skutt i sin bolig på Lura i Sandnes natt til søndag forrige uke.

Fra før er en 21-åring pågrepet og siktet for drapet. Han ble torsdag varetektsfengslet i to uker. 21-åringen sier han ikke hadde noe med drapet å gjøre.

Kort tid etter at 27-åringen ble drept, skal kriminelle personer fra Oslo ha kommet til distriktet og jaktet på de antatte gjerningsmennene.

Mennene fra et tungt, kriminelt nettverk i Oslo skal ha oppsøkt adresser tilknyttet de to drapssiktede rogalendingene, ifølge Stavanger Aftenblad. De siktede skal være tilknyttet Bandidos.

— Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at kriminelle fra Oslo har vært på konkrete adresser. Ut fra signaler vi mottok tidligere i uken og miljøene som er involvert, valgte vi av forebyggende grunner å ta forholdsregler i forbindelse med et fengslingsmøte. Utover det vil jeg ikke si mer om dette, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.