23-åringen meldte seg mandag formiddag etter elleve dager på rømmen fra norsk politi. Han har siden begynnelsen av forrige uke vært etterlyst internasjonalt.

Talsperson for politiet i Rotterdam, Roland Ekkers, bekrefter til VG at de ved 13-tiden mandag pågrep den 23 år gamle nordmannen.

— Han kom inn

— Han kom inn og sa at han var en etterlyst mann. Vi fant ham i våre filer, og han ble pågrepet, sier Ekkers til avisen.

Kim Andreas Kristiansen er siktet for å ha drept stefaren sin, Bjarte Hansen (58), i Øyer i Oppland onsdag eller natt til torsdag 14. august. Levningene av stefaren ble funnet i et bål i Hafjell forrige torsdag.

I forrige uke ble en 21 år gammel kamerat av Kristiansen pågrepet og fengslet for falsk forklaring i samme sak. Han er også mistenkt for medvirkning til drapet. Blodspor i bilen som 21-åringen disponerer skal være blant bevisene.

Uventet

Senest mandag formiddag uttalte politiet at det var uvisst hvor Kristiansen befant seg. Da hadde etterforskningsledelsen i Lillehammer gjentatte ganger gått ut i mediene og oppfordret 23-åringen til å melde seg.

Det har vært mange teorier om hva som ligger bak drapet på den fysisk svekkede 58-åringen. En av teoriene er at mannen ble slått i hjel med et balltre som etterforskerne lette etter i en elv ned fra Hafjell onsdag i forrige uke.

Fredag gikk politiet til væpnet aksjon ved huset til drapsettersøkte Kristiansen i Øyer etter tips om at 23-åringen var sett i området. Tipset viste seg imidlertid å ikke stemme.