— Siktelsen kan bli utvidet, opplyste seksjonsleder Ernst Kr. Rossebø ved politiet i Stavanger på en pressekonferanse tirsdag.

Mannen ble pågrepet like etter klokken 16.30 mandag i Madla bydel i Stavanger.

— Pågripelsen gikk rolig for seg, og vi pågrep mannen på grunnlag av signalement og vitneobservasjoner, sier Rossebø.

Han forteller at mannen er tidligere straffedømt, men at det ikke er for sedelighetsforbrytelser.

Politiet hadde tirsdag kveld ikke bestemt seg for om de vil be om varetektsfengsling i saken. Det spørsmålet vil trolig bli avgjort onsdag. Resultater fra legeundersøkelsen er ennå ikke klare.

Stått på ei liste 40-åringen ble avhørt av politiet tirsdag kveld, men hadde ved 20-tiden ikke ønsket noen forsvarer til å bistå seg. Før avhørene startet hadde han heller ikke uttalt seg om han er skyldig eller ikke.

Mannen har i flere dager stått på ei liste som politiet har laget over folk de trodde kunne ha tilknytning til fredagens hendelse.

— Vi har sjekket ut mange personer i dagene som er gått, og vi mener det er skjellig grunn til mistanke mot denne mannen, forteller Rossebø. Han legger til at det var på grunnlag av hvordan han ser ut, hvor han oppholdt seg og en del vitnebeskrivelser at man nå har siktet ham i saken.

Mannen som er pågrepet skal ha tilhørighet til Stavanger-området, men har for tiden ingen fast bopel, ifølge Rossebø.

Intens jakt Siden fredag kveld har politiet drevet intens jakt på overfallsmannen. Mellom 10 og 20 vitner er avhørt i saken. Totalt har 14 etterforskere jobbet med saken, som politiet i Stavanger har gitt høyeste prioritet.

Arkivet over sedelighetsforbrytere er gjennomgått, og flere navngitte personer som tidligere har vært innblandet i sedelighetssaker er sjekket ut. Samtidig har flere foreldre i løpet av helgen kontaktet politiet med opplysninger om en mann som har oppført seg truende overfor flere barn i samme område.

Frykt i nærmiljøet Den åtte år gamle jenta var på vei hjem fra en venninne da hun skal ha blitt overfalt av en mann like ved Jernaldergården på Ullandhaug fredag kveld. Moren hennes syntes jenta var sen, og gikk for å møte henne. Da jenta hørte moren rope på henne, ropte hun om hjelp. Mannen flyktet da moren kom til stedet.

Overfallet har ført til bekymring i nærområdet. Skolen har inntil nå styrket vaktholdet når elevene er ute, og foreldre har sett ekstra godt etter barna.

— Ingen foreldre i området lar barna gå uten tilsyn, og det er nok en viss bekymring. Men ikke noe hysteri, sa Rossebø til NTB tirsdag formiddag.

NTB