Mannen ble pågrepet ved 21.30-tiden søndag etter at han hadde meldt seg selv for politiet, opplyser jourhavende jurist Kjetil Baustad Egelie i Vestfold politidistrikt til NTB.

58-åringen som er fra Larvik satt sent søndag kveld i avhør. Natt til mandag opplyste politiet at mannen er siktet for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239.

– Mannen har avgitt en forklaring som styrker politiets mistanke om at han førte ulykkesbilen som har vært etterlyst av politiet, opplyser etterforskningsleder Jørn Lier Horst.

Ikke varetekt

58-åringen hadde natt til mandag ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, men Horst sier forklaringen er av en slik karakter at den ikke danner grunnlag for varetektsfengsling.

Det var torsdag at en 43 år gammel kvinne fra Larvik ble funnet død i veikanten ved riksvei 40 utenfor byen. Politiets teori har vært at kvinnen ble påkjørt og drept mens hun var i ferd med å tisse langs den øde veistrekningen.

Lørdag etterlyste politiet en hvit lastebil som vitner hadde observert da den bremset ved funnstedet torsdag morgen.

Obdusert

Den foreløpige obduksjonsrapporten som var klar fredag, viser at den mest sannsynlige dødsårsaken var påkjørsel. Kvinnen hadde flere merker som tydet på at hun var blitt påkjørt, og hun døde trolig av indre skader.

Larvik-kvinnen bodde alene og etterlater seg en voksen datter.

Mandag starter politiet med tekniske undersøkelser av kjøretøyet.

Støtvik, Pål Terje