Familien, som er av afrikansk opprinnelse, ringte politiet ved midnatt og fortalte at to maskerte menn forsøkte å ta seg inn i hjemmet deres. Mennene var bevæpnet med balltre og skal ha kommet med grovt rasistiske ytringer og trusler.

De to mennene klarte ikke å ta seg inn til den vettskremte familien og ble pågrepet av politiet etter først å ha prøvd å komme seg unna.

– Vi har avhørt de to mennene som foreløpig er siktet for å ha framsatt rasistisk motiverte drapstrusler, sier politiinspektør Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt til NTB. Begge er nå sluppet ut av politiets varetekt etter å ha avgitt forklaring.

Ikke til skade

Ingen kom fysisk til skade, men familien på fem er rystet over det som er skjedd. Ett av de fire barna i familien er mindreårig. Politiet vurderer nå trusselsituasjonen mot de fem fortløpende, men betrakter det hele som en enkeltstående hendelse.

– Det er ingenting som tyder på at de er i umiddelbar fare. Vi har hatt svært få hendelser av denne typen i politidistriktet og kjenner ikke til noe organisert rasistisk miljø i Alta, sier Daae.

Ifølge Nordlys.no fant politiet imidlertid en rekke nazi-effekter under ransaking av boligene til de to siktede.

Drapstrusler

De to siktede skal ha framsatt konkrete drapstrusler mot familien. Ifølge dagbladet.no skal de to ha uttalt at de «gikk rundt for å drepe negre i Norge fordi negre er farlige for Norge og Den norske regjering».

De siktede mennene er begge av etnisk norsk opprinnelse. Ingen av dem er kjent av politiet fra før.