Siktelsen gjelder flere av ildspåsettelsene i byen natt til 10. februar i år.

Mannen er pågrepet og satt mandag ettermiddag i avhør ved politistasjonen i Tønsberg, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt.

Det var natt til 10. februar det ble meldt om fem ulike branntilløp i Tønsberg sentrum. I tillegg ble det meldt fra om et branntilløp på formiddagen 10. februar. Senere har politiet også etterforsket ytterligere et branntilløp i det politiet betegner som den samme akse, men denne brannen viste seg å ha en naturlig forklaring.

En av brannene gjorde stor skade på et hus der det oppholdt seg to personer. Bygget ligger i Tønsbergs gamle trehusbebyggelse.

— Det er lagt ned mye ressurser i å etterforske disse brannene, sier Sakrisvold. Han ønsker å gi honnør til sine medarbeidere for den grundigheten han mener de har vist i etterforskningsarbeidet.

— Vi har hatt en bred tilnærming i etterforskningen og har dermed dannet oss et godt bilde av mange personers bevegelser i Tønsberg den aktuelle natten, sier stasjonssjef Øystein Holt.

Holt takker også publikum for verdifulle tips samtidig som han ber alle som fortsatt måtte sitte på informasjon av interesse for den videre etterforskning om å ta kontakt med politiet.

Den siktede skal ifølge politiet ha innrømmet å ha vært i sentrum den aktuelle natten, men politiet ønsker ikke å gi opplysninger utover dette fordi det fortsatt er tidlig i etterforskningen.