Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt sier det er resultatene i den foreløpige obduksjonsrapporten, tekniske undersøkelser på åstedet, og det som er kommet frem i vitneavhør som er bakgrunnen for siktelsen.

— Skadene avdøde har, skyldes ikke bare fallet. Vi har grunn til å tro at han er utsatt for vold i forkant, sier Abrahamsen til NTB.

Nekter å forklare seg

Siktede nektet fredag ettermiddag å forklare seg for politiet, og hadde ikke bedt om advokat. Politiet hadde ikke tatt stilling til om de skulle begjære mannen varetektsfengslet lørdag. Siktede og avdøde er begge i 30-årene, og har bakgrunn fra Afrika.

12 personer med norsk og afrikansk bakgrunn var fredag ettermiddag avhørt i saken, og politiet fortsetter etterforskningen med avhør og undersøkelser fredag kveld og lørdag.

Funnet i bakgård

En krangel skal ha startet utenfor blokka rundt midnatt og fortsatte inne. Rundt klokken 07.30 ble avdøde funnet i bakgården av renovatører fra Oslo kommune som skulle hente søppel.

Det er ikke klart når selve episoden skjedde. I leiligheten mannen falt eller ble kastet ut fra, skal det ha oppholdt seg rundt fem personer.

Ifølge Nettavisen skal et vindu være knust i leiligheten mannen skal ha falt fra.

(NTB)