Barnet, som var halvannet år, døde i familiens hjem nord-øst i Oslo i oktober 2010. Dødsfallet ble først etterforsket som en ulykke, men ble senere oppgradert til forsettlig drap.

— Jeg kan bekrefte at barnets mor ble pågrepet og varetektsfengslet i 13. oktober i år, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Hemmeligholdt

Den drapssiktede kvinnen ble i Oslo tingrett i dag, torsdag 10. november, fengslet i nye fire uker. Hun har brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Politiethar holdt saken hemmelig frem til nå, og ønsket i utgangspunktet at den fortsatt skulle unntas offentlighet, med henvisning til at etterforskningen fortsattpågår for fullt.

- Forferdelig tragisk

Kvinnensforsvarer, Geir Hovland, er rystet over at saken nå blir kjent i media.

— Detteer en forferdelig tragisk sak. Og det at den nå blir offentlig kjent, vil væreen belastning for alle involverte. Jeg er bekymret på vegne av min klient. Menogså på poliets vegne. Fordi alle parter ønsket at denne saken skulle bli etterforskettil bunns, sier advokat Geir Hovland til Aftenposten.no.

Fengslingsmøtet torsdag ble avgjort som en såkaltkontorforretning, der både siktede og hennes forsvarer har godtatt en forlengetfengsling.