Politiet etterforsker dermed fire drap og ett selvdrap.

Politiet antar at den 41 år gamle mannen drepte sin kone og deres tre barn, før han tok sitt eget liv, skriver Aftenposten.

Funnet av dykkere

På 13 meters dyp i Gjersjøen i Oppegård kommune i Akershus fant dykkere fra Oslo brann— og redningsetat sent onsdag kveld den drapssiktede mannen og hans syv år gamle datter.

Mannen er siktet for å ha drept sin kone (37) og parets tre barn: En 14 dager gammel baby, og to døtre, syv og ni år gamle.

Det var ved 23-tiden som dykkerne gjorde funnet som avsluttet en omfattende politiinnsats.

Et stort antall bevæpnede politipatruljer hadde inntil da lett etter 41-åringen og datteren i området ved Gjersjøen i håp om å finne dem i live.

Samtidig saumfarte dykkerne fra Oslo brann- og redningsetat vestsiden av sjøen langs Gamle Mossevei, i nærheten av der man fant familiens bil forlatt.

Fire drap og selvdrap

  • Slik saken står nå, etterforskes den som fire drap og et selvdrap, sa Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet på et pressemøte klokken 01.30 natt til torsdag.

Pårørende var i natt til stede på Politihuset i Oslo og identifiserte de døde på bilder som politiets kriminalteknikere sendte inn. Alle de døde er sendt til obduksjon.

- Hva vet dere om hendelsesforløpet?

— Vi vet svært lite om dette og det blir selvfølgelig vanskelig å få rede på dette når den antatte gjerningspersonen også er død, men forhåpentlig vil dødsårsakene og -tidspunkt gi noe avklaring, sier Rohde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Startet med savnetmelding

Det som endte som en uvanlig tragisk og omfattende drapssak, startet med en savnetmelding natt til onsdag.

— Morens søster og svoger slo alarm da de ikke kom i kontakt med familien tirsdag, noe som var uvanlig, sier politiinspektør Rohde.

Politiets savnetgruppe jobbet utover onsdagen med saken og kontaktet blant annet barnas skole og fikk beskjed om at de ikke var der.

Ved 16-tiden tok politiet seg inn i familiens leilighet i en boligblokk i Lofsrudhøgda i Oslo og fant moren og det yngste barnet, bare to uker gammelt, drept.

Omfattende politiaksjon

De to andre døtrene og faren fant man ingen spor etter.

— Jeg kan ikke gå inn på noen dødsårsaker for noen av de fem ennå, men jeg kan bekrefte at vi umiddelbart startet en drapsetterforskning da vi gikk inn i leiligheten på Mortensrud onsdag ettermiddag og fant kvinnen og spedbarnet, sier Rohde til NTB.

Etterforskerne i Oslo koblet ganske raskt denne saken til funnet av den ni år gamle jenten i Gjersjøen.

Pårørende til de savnede identifiserte niåringen med hjelp av politiets bilder og dette utløste en omfattende innsats for å finne faren og den siste datteren.

— Vi har hatt store ressurser satt inn på dette, og vi har fått meget god bistand fra Follo politidistrikt, sier Rohde.

Mens politiets hundepatruljer lette i skogen og brannvesenets dykkere i Gjersjøen, ved Gamle Mossevei helt sperret for vanlig trafikk langs innsjøen.

Norsk statsborger fra 1999

Den antatte gjerningsmannen er fra Iran, skriver VG, som har snakket med venner av familien. De beskriver ham som rolig, vennlig, hjelpsom og svært ansvarsfull når det gjaldt barna.

Mannen skal ha kommet til Norge i 1993 og først bodd i Fauske og deretter i Tromsø.

Da han bodde i Tromsø, sa mannen i et intervju med avisen Nordlys at han kom fra Kurdistan.

Han flyttet igjen, til Kongsvinger i 1994. I 1998 flyttet han videre til Oslo, hvor han bodde flere steder før familien kjøpte leilighet på Mortensrud i 2004. I begynnelsen av juni i år skal han ha søkt drosjeløyve i Oslo.

Mannens kone var fra Marokko og kom ifølge VG til Norge i 1998. I sommer fikk hun varig oppholdstillatelse, men hun var ikke norsk statsborger. Det var imidlertid alle ekteparets tre barn.