Under et avhør med politiet lørdag ettermiddag, ble 44-åringen konfrontert med en rekke av de tekniske funnene politiet har samlet inn i den seks dager lange kriminaletterforskningen.

Politiet presiserer at mannen kun erkjenner å ha gravd ned kvinnen, ikke å ha drept henne.

Skjulested

På grunn av den uventede retningen den snart tre uker lange forsvinningssaken tok, måtte politiet i Tønsberg utsette den planlagte pressekonferansen lørdag kveld. Ektemannen har erkjent de faktiske forhold, og har forklart hvor den savnede er skjult.

Politiet har gjort funn av «noe som er pakket inn i plast» på området til Tønsberg skytebane halvannen kilometer vest for Sem. Lørdag kveld avsluttet politiet undersøkelsene ved skytebanen. De tekniske undersøkelsene fortsetter så snart det blir lyst søndag morgen.

– Vi vil undersøke området og ta opp det som ligger nede i bakken. Dersom det viser seg å være den savnede vil hun bli sendt til Rettsmedisinsk institutt, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til NTB.

Forklarte feil

Firebarnsmoren Anne Sofie Blom-Pettersen (41) forsvant fra hjemmet sitt på Teie på Nøtterøy mellom klokka 23 og 7 natt til onsdag 9. november. Det var parets eldste sønn som meldte moren savnet om ettermiddagen to dager etter at hun sist ble sett.

Politiet reagerte da på at det ikke var ektemannen som meldte kona savnet. 21.november ble han siktet for falsk forklaring. Dagen etter ble siktelsen utvidet til å gjelde frihetsberøvelse.

Ifølge opplysninger som er kommet fram skal ekteparet ha kranglet om kvelden 8. november. Mannen forklarte først at han la seg til å sove i stua og at han ikke forlot hjemmet i løpet av natten. Kort tid etter at politiet innledet kriminaletterforskning ble det imidlertid klart at parets ene bil hadde passert bomringen som omkranser Tønsberg kommune i den perioden mannen hevdet han lå hjemme og sov.

Avblåste

Politiet i Tønsberg avblåste lørdag å gå manngard i skogområdet rundt Tønsberg skytebane, der det er lett etter den savnede kvinnen. Teknikere fra Nye Kripos jobbet ved skytebanen lørdag, og to hundepatruljer foretok søk i området.

Politiet opplyste fredag at de hadde funnet spor på skytebanen etter at ektemannen hadde kjørt seg fast med sin svarte VW Caravelle natt til 9. november, da kona hans forsvant. I avhøret lørdag skal mannen ha pekt ut et sted like i nærheten hvor den savnede kvinnen skal ha blitt gravd ned.

Etter erkjennelsen lørdag vil politiet fortsette etterforskningen med henblikk på en tiltale. Den drapssiktede ektemannen ble lørdag ført tilbake til Tønsberg sykehus. Det vil bli gjennomført flere avhør i dagene som kommer.