En mann ble stukket i hjel, mens annen ble kritisk skadd.

Den siktede er norsk og først i 20-årene. Han er innlagt på Oslo universitetssykehus, lettere skadd. Søndag ettermiddag var han ennå ikke formelt avhørt, men politiet håper å kunne avhøre ham søndag kveld eller mandag.

— Politiet håper også å kunne gjennomføre en spørrerunde søndag kveld i nabolaget til leiligheten på Bislett i Oslo der drapet ble begått, sier leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

Tre menn, alle nordmenn og først i 20-årene, befant seg i leiligheten under opptakten til dramaet. Ingen av de involverte er kjent for politiet fra før. Bare to av de tre involverte bodde i leiligheten, men alle tre skal være venner eller bekjente av hverandre.

Melding om husbråk

Politiet rykket ut til leiligheten litt før klokken halv tre natt til søndag etter å ha fått meldinger fra naboer om husbråk med personskade.

Den drepte ble funnet i leiligheten. Siktede ble pågrepet i bakgården til leilighetsbygget.

Den tredje mannen som befant seg i leiligheten, kan ha reddet livet da han ble tatt hånd om av en drosjesjåfør. Hardt skadd, trolig etter å ha blitt knivstukket, kastet mannen seg inn i en drosje,

— Sjåføren skjønte raskt hvor alvorlig situasjonen var og kjørte av gårde til legevakten. Det kan ha reddet mannens liv, sa Rohde på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Drapsvåpenet?

Den siktede har selv fortalt at han har skadet to personer, ifølge Rohde.

En kniv ble funnet på åstedet natt til søndag, men politiet vet ikke om dette var drapsvåpenet.

— I og med at flere personer ble stukket, er det for tidlig å si om dette var drapsvåpenet, sier Rohde.

Hun sier politiet ikke kan si noe mer sikkert om dødsårsaken før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger mandag.

- Kan ha vært fest

Politiet tror drapet har skjedd i selve leiligheten.

— Leiligheten bar preg av at drapet kan ha skjedd der, sier Rhode. Hun sier det kan ha vært fest i leiligheten, men overfor NTB ønsker hun ikke å fortelle om noen av de involverte var ruspåvirket da politiet kom til åstedet.

Mye blod og blodspor møtte politiet på åstedet. På veggen i inngangspartiet var det klint utover blod og skrevet «GUD» med store bokstaver, bekrefter politiet overfor NTB.

Motstridende vitneutsagn

Til aftenposten.no fortalte vitner søndag at de tre unge mennene som bodde i leiligheten levde stille og var godt likt av naboene. En tidligere beboer kunne imidlertid til samme avis fortelle at det ofte var bråk og støy i forbindelser med fester og nachspiel i leiligheten til guttene.

— Det ble ringt på hos dem flere ganger til alle døgnets tider for å be dem dempe både musikk og støy, forteller den tidligere beboeren til Aftenposten.no.