En 46 år gammel kvinne hadde parkert ved en minibank hos Sparebanken Hedmark-filialen i Kongsvinger og lot bilen gå på tomgang mens hun tok ut penger, da biltyven slo til. Hun klamret seg fast til bilen, men i et kryss noen hundre meter lenger bort ble hun kastet av panseret. Hun traff et skilt midt i krysset og døde senere av skadene.

Politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt sier lørdag kveld at det er på bakgrunn av vitneavhør og taktisk etterforskning at påtalemyndigheten har siktet en mann i 20-årene fra glåmdalsdistriktet for bildrapet.

Ber mannen melde seg

Den siktede mannen tilhører et kjent kriminelt vinnings— og narkotikamiljø, men var i 20-tiden lørdag kveld ennå ikke pågrepet av politiet.

Politiet ber mannen om å melde seg for nærmeste politimyndighet. Han er etterlyst nasjonalt, men navn og bilde vil ikke bli gjort kjent utenfor politiets egen organisasjon.

Flere personer i dette det kriminelle miljøet satt lørdag kveld i avhør hos politiet, opplyser politistasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon til NTB lørdag kveld.

Politiet i Hedmark brukte lørdag kveld store ressurser for å finne den siktede mannen. Politihunder deltok i letingen.

Dødelige skader

Operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt beskriver hendelsen slik:

— Kvinnen forsøker å stoppe tyven, havner oppå panseret, faller av i en sving, treffer et skilt og blir deretter liggende bevisstløs i veibanen mens biltyven kjører i retning festningen.

Politiet ble varslet klokken 12.38 og hendelsen skjedde midt i en travel handlegate i Kongsvinger. Det var i krysset Øvre Langelands vei og Storgata noen hundre meter lenger bort at kvinnen ble kastet av panseret. Det var veldig mange vitner til hendelsen.

— Kvinnen ble kjørt til Kongsvinger sykehus for livreddende førstehjelp, men dessverre var det ikke mulig å redde henne. Hun fikk dødelige skader etter å ha blitt kastet inn i et trafikkskilt, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Fant bilen

Den stjålne bilen, en sølvgrå Audi A6 stasjonsvogn, ble etter hvert funnet i Sør-Odal kommune, opplyser politiet.

Politiet vil av etterforskningsmessige hensyn ikke kommentere nøyaktig hvor bilen er funnet. Bilen vil bli undersøkt av kriminalteknikere i Hedmark politidistrikt med tanke på å sikre spor.

Den siktede mannen i 20-årene er cirka 170 centimeter høy og har kort, mørkt hår som står rett opp. Vitner har forklart at han hadde på seg en lys T-skjorte med skrift på fronten og olabukser.

Flere politidistrikter som grenser til Hedmark, ble varslet om hendelsen. Det samme ble svensk politi.

Hedmark politidistrikt opplyser at de ikke vil komme med ny informasjon i saken før etter klokken 12 søndag ettermiddag.