Norsk politi drar til Göteborg i et forsøk på å komme videre i etterforskningen av Balsfjord-drapet. Det er usikkert om 26-åringen som er siktet for drapet overlever, etter at han fredag kveld etter all sannsynlighet skjøt seg selv. Ved Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg får NTB opplyst at 26-åringen er livstruende skadd.

— Han ligger i respirator. Vi vil ikke operere ham før situasjonen hans er mer stabil, sier presseansvarlig ved sykehuset, Göran Samuelsson, til NTB.

Norsk politi har fra sine svenske kolleger fått informasjon om at alt tyder på at 26-åringen skjøt seg selv da han fredag kveld var i ferd med på å bli pågrepet i en leilighet i Hisings Backa. Politiet løsnet ingen skudd under aksjonen, og mannen skal ha vært alene i leiligheten.

Eies av svenske

Leiligheten hvor den siktede oppholdt seg, eies av en svenske.

Etterforskningsansvarlig ved Troms politidistrikt, Einar Pedersen, sier til NTB at noe av det norsk politi ønsker å finne ut ved å reise til Sverige, er om svensken eventuelt har en rolle i saken.

-Vi sender en etterforsker fra Troms politidistrikt og en fra Kripos, sier Pedersen. Han vil ikke spekulere i hvorfor den ettersøkte nordmannen befant seg i Göteborg. 26-åringen var etterlyst i hele Norden, siktet for drapet på Børre André Olovsson (26), da politiet skulle pågripe ham i Göteborg.

Børre André Olovsson ble funnet drept i en campinghytte i Balsfjord i Troms tidligere denne uken.

Narkotikasiktet

Olovsson var siktet for innførsel og oppbevaring av narkotika. Han var også vitne i en narkotikasak i august i fjor. Han ble sist sett i live sent mandag kveld, og skal ved midnattstider ha ringt hjem til sin familie.

Ifølge VG er også 26-åringen som er siktet for drapet på Olovsson, kjent i narkotikamiljøet. Han skal ha blitt observert i Nordkjosbotn sammen med Olovsson flere ganger den siste tiden, før drapet fant sted. Mye tyder derfor på at drapet kan skyldes et narkotikaoppgjør.

Etterforskningsleder Pedersen sier til NTB at politiet arbeider med å bringe på det rene 26-åringens eventuelle rolle i narkotikamiljøet.

— Men han har ikke tidligere vært involvert i noen alvorlige straffesaker, sier Pedersen til NTB.

ÅSTEDET: Her i Nordkjosbotn ble den drepte funnet.