– Han ble løslatt onsdag kveld. Formelt er han fortsatt siktet for uaktsomt drap, men siktelsen er svekket, sier politiadvokat Arild Eikaas i Østfold politidistrikt til NTB.

Båteieren i 40-årene ble pågrepet og siktet etter at en 29 år gammel mann ble funnet død i Visterflo ved Rostadneset i Fredrikstad tirsdag morgen.

Da båteieren så en fremmed mann i båten sin, skal han ha gått ned til bryggen, bevæpnet med en hagle. 29-åringen falt eller hoppet i vannet og ble senere funnet omkommet. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 29-åringen døde av drukning.

Benekter konfrontasjon

Båteieren har i avhør med politiet benektet at det var fysisk kontakt eller konfrontasjon mellom ham og 29-åringen som omkom.

– Vi har hatt en bred etterforskning og fått god oversikt over saken, sier Eikaas.

Båteierens advokat Torgeir Røinås Pedersen er glad, men ikke overrasket over at politiet nå har løslatt hans klient.

– Det er hyggelig at politiet til slutt fikk løslatt ham, men jeg synes det tok altfor lang tid, sier Røinås Pedersen til NTB.

Lykkelige

Advokaten regner med at siktelsen mot klienten nå blir frafalt.

– Etter min mening har det ikke på noe tidspunkt vært grunnlag for å sikte ham for uaktsomt drap. Jeg føler meg rimelig sikker på at siktelsen vil bli frafalt, selv om det kan ta litt tid, sier han til NTB.

Advokaten var onsdag kveld i kontakt med båteierens familie.

– De har ventet veldig på pappaen og samboeren sin og er meget lykkelige over at han er løslatt. De har hatt det tøft de siste dagene, sier Røinås Pedersen.