Politiet etterlyste mannen med navn og bilde søndag ettermiddag. Like etter troppet han opp på politistasjonen i Skien. 42-åringen er siktet for forsettlig drap på en mann i 30-årene. Mannen ble skutt på siktedes småbruk i Helgen i Nome kommune i Telemark, et par mil utenfor Skien, søndag morgen.

— Nå tar vi sikte på å foreta tekniske undersøkelser og så vil vi avhøre mannen, sier politiinspektør Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt til NTB søndag kveld.

Den siktede 42-åringen er tidligere dømt for knivdrap på sin far. Politiet karakteriserer ham som farlig.

— Hvor farlig vil være avhengig av situasjonen, sier Ljosåk.

Ljosåk sier til NTB at politiet i Telemark søndag ettermiddag hadde muntlig kontakt med siktede. Da mannen ikke meldte seg, besluttet politiet å gå ut med etterlysning.

Bosatt i Skien

Den drepte var bosatt i Skien, og var litt over 30 år. Han ble brakt til Sykehuset Telemark litt før klokken 7 søndag morgen med skuddskader i hodet og døde søndag ettermiddag litt før klokken 15.

Mannen ble brakt til sykehuset av en bekjent som var på småbruket da dramaet skjedde.

Mannen som fraktet ham til sykehuset ble avhørt søndag, og har forklart at det var den etterlyste 42-åringen som avfyrte skuddet, skriver Dagbladet.no. Både 42-åringen og drapsofferet er kjenninger av politiet.

Flyktet i bil

Den siktede og samboeren (35) flyktet fra småbruket i en bil.

Politiet ønsker søndag ettermiddag ikke å opplyse hvilken våpentype drapet ble begått med. Politiet vil heller ikke si om noen av personene som var til stede på småbruket søndag morgen, var påvirket av rusmidler.

(NTB)