Hundvåg/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Etterforskerne i Rogaland politidistrikt mener det er fare for at bevis skal bli ødelagt hvis 34-åringen ikke blir varetektsfengslet. Han skal ha drept sin 37 år gamle bror, ifølge siktelsen med kniv en gang mellom 17. og 18. mai.

34-åringen nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre, men framholder at han bare har glimtvis hukommelse fra natten da hans bror ble drept.

– Det var en svært fuktig kveld for ham, og det er ikke lett huske detaljer fra hva man har gjort. Politiet har litt for store forventninger til hva man kan huske etter en fuktig aften, sier mannens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, til NTB.

34-åringen motsetter seg fengsling og kommer til å benytte seg av retten til å uttale seg under fengslingsmøtet mandag.

Bekrefter knivdrap

Politiet bekreftet søndag at den 37 år gamle mannen som ble funnet forbrent og drept på Hundvåg 18. mai var blitt drept med kniv.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at drapet skjedde ved knivstikking. Utover det vil jeg ikke kommentere antallet knivstikk eller om offeret var blitt utsatt for annen type vold, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Vitnebevis

Politiet sitter på vitneutsagn som peker i retning av 34-åringen. Flere personer skal ha sett de to sammen i det aktuelle tidsrommet og minst ett vitne skal ha hørt to rop om hjelp.

I tillegg gjennomfører politiet en rekke avhør med vitner som har kommet med viktige opplysninger under rundspørringen i området der drapet skal ha skjedd.

– Det er snakk om minst ti vitner, og det blir sikkert flere. Flere av dem har kommet med opplysninger vi mener er av betydelig interesse for saken, sier Monsen. Bevisene mot 34-åringen skal så langt ikke ha vært basert på tekniske funn.

Avviser opplysninger

Advokat Sjødin understreker at hans klient er svært kritisk til det som framstår som sentrale bevis for politiet. Han mener det de forskjellige vitnene har forklart ikke forenlige med hverandre.

– Det er ikke noe uforenlig mellom hans versjon og vitneobservasjoner av de to sammen. Men hvis flere vitner har sett dem sammen, hvorfor er det da bare ett av dem som skal ha hørt rop om hjelp, spør Sjødin.

34-åringen akter å samarbeide med politiet og er villig til å forklare seg utfyllende når det blir behov for det.

Saumfarte boligen

To teknikere fra Kripos har i helga gått igjennom leiligheten til den siktede 34-åringen i Hundvåg, men Monsen vil ikke kommentere hva som har kommet ut av disse undersøkelsene.

– Det kan bli aktuelt å be om nye avhør for å konfrontere ham med tekniske funn, men det ligger nok noe fram i tid, sier Monsen.

Det er gjort funn som kan tyde på at knivdrapet ikke har skjedd der den døde 37-åringen ble funnet. Leiligheten kan være et mulig åsted.

Politiet vil fortsatt ikke bekrefte at den antatte gjerningsmannen og offeret er brødre, selv om en rekke medier melder om dette.