— Min klient så det hensiktsmessig å samtykke til fengslingen, slik at han ikke senere kan beskyldes for å ha påvirket politiets etterforskning, sier 21-åringens advokat, Gard A. Lier, til NTB.

Den andre siktede i saken, en 18-åring, samtykket ikke i politiets begjæring om fengsling, og ble løslatt av retten. Påtalemyndigheten anket imidlertid løslatelsen, og 18-åringen holdes dermed i politiets varetekt til kjennelsen fra lagmannsretten foreligger om noen dager.

Lagt lokk på saken

De to siktede ble pågrepet torsdag og er siktet i forbindelse med dødsfallet til den 87 år gamle Horten-kvinnen Hamida Didovic 22. januar.

Leiligheten til den 87 år gamle kvinnen var endevendt, og hun ble funnet bundet fast til sin egen seng. Hva siktelsen mot de to mennene innebærer, vil politiet ikke ut med. Ifølge Tønsberg tingretts berammingsliste dreier imidlertid siktelsen seg om grovt ran.

Fredagens fengslingsmøte fant sted bak lukkede dører, og politiet har hemmeligstemplet så godt som alle opplysninger i saken.

Advokat Arild Almklov, som representerer den siktede 18-åringen, er ikke begeistret for hemmeligholdet.

— Retten har lagt for stor vekt på politiets interesser i denne saken. Det ville sikret rettssikkerhetsgarantien til min klient dersom offentligheten og mediene hadde hatt bedre tilgang, sier Almklov til NTB.

Overfalt også i 2008

Politiet i Vestfold bistås nå av Kripos i den videre etterforskningen av saken, og søker fremdeles etter en tredje person som skal ha blitt observert på gjerningsstedet den dagen den 87 år gamle kvinnen døde.

— Politiet utelukker ikke at det vil bli foretatt ytterligere pågripelser i saken, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding fredag kveld.

Den døde kvinne ble i 2008 overfalt av inntrengere som trolig var på jakt etter penger. Politiet jobber nå med å finne ut om det kan være sammenheng mellom de to sakene.

SPOR: Politiets teknikere i Horten henter ut gjenstander fra huset.
Holm, Morten