Jentas mor har til nå vært siktet for drapsforsøk. Politiet mener hun prøvde å drukne datteren i badekaret i en leilighet på Majorstua i Oslo forrige helg. Jenta har svevd mellom liv og død den siste uka, og lørdag døde hun på Rikshospitalet.

– Ved neste fengsling av kvinnen, om drøyt tre uker, vil siktelsen bli endret til forsettlig drap. Det er uunngåelig slik situasjonen er, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Avhører helsepersonell

Kvinnens advokat, Fabian Stang, uttalte tidligere i uken at saken er en tragedie med en psykisk syk person og ikke en sak for rettsvesenet. Den 38 år gamle kvinnen har vært pasient ved Lovisenberg diakonale sykehus.

– Det som skjer framover nå er at politilegen skal foreta en prejudisiell observasjon av kvinnen, og en rettspsykiater skal vurdere hva slags behandling kvinnen bør få, forklarer Abrahamsen.

Til uka skal politiet avhøre helsepersonell på de stedene der kvinnen har vært pasient. 38-åringen har fritatt helsepersonellet fra taushetsplikten, så Abrahamsen regner med at disse avhørene skal gå greit. Politiet vil undersøke hvorvidt kvinnen har fått nødvendig oppfølging fra helsevesenet forut for hendelsen.

Fengslet

Naboer, bekjente og andre vitner er allerede avhørt.

Kvinnen ble fengslet onsdag i en såkalt kontorforretning. Det betyr at hun ikke trengte å møte personlig i retten. På grunn av hennes tilstand er hun innlagt på Lovisenberg diakonale sykehus og ikke i fengsel. Hun har vært i ett avhør. (©NTB)