— Vi etterforsker med tanke på alle eventualiteter, men har grunn til å tro at et spesielt ransmiljø fra Østlandet er involvert, sier politimester Olav Sønderland.

Politiet har sendt ute en intern etterlysning etter fire menn fra det kriminelle miljøet på Tveita.

— Vi knytter disse fire til ranet. Man kan si at de er mistenkte, sier etterforskningsleder Bjørn Andersen.

Han ønsker ikke å gi flere opplysninger om de etterlyste, men ifølge TV2 Nettavisen dreier seg om to nordmenn og to menn med utenlandsk bakgrunn. Alle fire skal tidligere ha vært siktet for verditransportran på Østlandet.

Etterforskerne ser likhetstrekk mellom gårsdagens ran og andre brutale ran i Oslo-området de siste årene. Den såkalte Tveita-gjengen er beryktet for sine spektakulære og nøye planlagte bank- og verditransportran.

Politiet i Bergen mente lenge at det var personer fra dette miljøet som sto bak ranet av Urmaker Bjerke på Torgallmenningen våren 2000.

Stjålne skilter

Politiet ville i går ikke si nøyaktig hvor mange penger de 8-10 ranerne fikk med seg fra Norsk Kontantservices lokaler i Stavanger.

I tillegg til de fire etterlyste mennene, har politiet begjært to menn pågrepet.

— De to er siktet for bilbrukstyveri, ikke for ran. Men det er klart at vi ser en kobling mellom disse to og de fire personene vi har etterlyst, sier Andersen.

De to mennene er siktet for å ha stjålet en eller flere av fluktbilene på Østlandet. Dette skal ha skjedd før jul.

— Skiltene som sto på ranernes biler var også stjålet, sier Sønderland.

Minst et av skiltene skal ha blitt stjålet så sent som natt til 1. april i år. Da ble en rekke skilter skrudd av parkerte biler på Tåsen i Oslo.

Forsøkte å leie

Politiet tror at flere av ranerne har oppholdt seg lenge i Stavanger for å planlegge ranet. De skal ha forsøkt å leie boliger i byen fra høsten 2003 frem til januar i år.

— Vi ber om at personer som har opplysninger om hvor gjerningsmennene har bodd, enten det gjelder hoteller eller leiligheter, om å ta kontakt med politiet, sier Sønderland.

Mer en 70 tjenestemenn var i går involvert i etterforskningen av ranet. Væpnete styrker, blant annet beredskapstroppen fra Oslo, gjennomsøkte friluftsområdet Sørmarka like utenfor sentrum. Politihunder og flere helikoptre ble satt inn i jakten, men da denne utgaven av BT gikk i trykken, hadde man ikke funnet spor etter ranerne.

— Vi tror de fortsatt befinner seg i området, og vi kan forsikre om at vi setter inn alle ressurser på å finne dem, sa visepolitimester Are Hammersmark.

SØK: I går kveld søkte politiet etter ranerne i Sørmarka, like utenfor Stavanger sentrum.<br/>Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN