— Det foreligger foreløpig ingen erkjennelse fra noen av de siktede, sier politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt til NTB. Politiet har avhørt de fem siktede siden tidlig lørdag, men har fortsatt ingen sikre holdepunkter om hva som skjedde forut for drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen på Holmlia fredag kveld.

Ingen vitner - Vi håper avhørene skal komme så langt at det kommer fram hva som er skjedd, sier Larsen.

Politiet kjenner ikke til noen vitner til selve drapet, men en kamerat skal ha vært sammen med Hermansen da de to traff på nynazistene på en parkeringsplass like ved Holmlia matsenter litt etter klokken 23.30 fredag. Kameraten klarte å komme seg unna da de to ble angrepet.

Intet drapsvåpen foreligger ifølge Larsen ennå, og bilen politiet tidligere har etterlyst er ikke funnet. På tross av de mange løse trådene, føler politiet seg rimelig sikre på at de har pågrepet de riktige personene.

— Vi har god oversikt over disse miljøene. Det er grunnen til at vi har gjort de grepene vi har gjort, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Overvåket Politiet har lenge overvåket nynazistmiljøet på Bøler i Oslo. De fem nynazistene som er pågrepet, skal være sentrale i dette miljøet, og tilhører nynazist-gruppen "Boot Boys". Flere av dem er tidligere straffedømt. De fem er Ole Nicolai Kvisler (21), Erik Lauritsen (20), Petter Gundersen (21) og to jenter på 17 år.

De fem framstilles for varetektsfengsling i Oslo byrett mandag. Abrahamsen utelukker ikke at politiet kommer til å pågripe flere personer.

Ved siden av å avhøre de fem siktede, har politiet avhørt en rekke vitner søndag. Det er også foretatt rundspørring på Holmlia.

Ingen av de fem har formelt fått oppnevnt forsvarer ennå, men én eller to av de fem har bedt om å få høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad som forsvarer.

— Jeg kan bekrefte at jeg er blitt anmodet om å være forsvarer, men jeg har i prinsippet sluttet å påta meg advokatoppdrag, sier Gjems-Onstad til NTB. Han vil likevel påta seg forsvareroppdraget hvis han blir oppnevnt av retten i morgen, bekrefter han ovenfor NTB.NTB