Bekreftelsen kom etter et møte med regjeringspartienes parlamentariske ledere i ettermiddag.

Oddvard Nilsen opplyste tidligere i dag at regjeringspartiene gir et nytt budsjett-tilbud til Fremskrittspartiet.

Regjeringspartiene har gitt et nytt og bedre budsjett-tilbud til Fremskrittspartiet. Frp har bedt om betenkningstid før de eventuelt går inn i nye forhandlinger.

— Vi har lagt frem et nytt tilbud og bedt om forhandlinger. Fremskrittspartiet har bedt om betenkningstid og vil studere tilbudet før de eventuelt sier ja til å forhandle, sier Høyres parlamentariske leder Oddvard Nilsen.

Etter bruddet med Arbeiderpartiet i forrige uke har regjeringen dermed klart å bla opp mer penger for å friste Frp til budsjettforlik.

— Vi har lagt frem et annet opplegg enn det forrige, og det var naturlig å gå tilbake til Frp. Det er ingen hemmelighet at Arbeiderpartiet brøt forhandlingene på en sum som var høyere enn den Frp oppnådde. Det skyldes at vi kom lenger i forhandlingene med Ap, fordi de var villige til å konkretisere og prioritere sine krav i større grad. Dette har vi avklart med Frp, og klimaet mellom oss er bra, sier Nilsen.

Han erkjenner at regjeringspartiene ikke har god tid i denne forhandlingsrunden. Finanskomiteen avgir sin budsjettinnstilling som planlagt klokken 13 onsdag, og finansdebatten finner sted 26. og 27. november. Innen den tid må en eventuell ny avtale være på plass.

Frp-formann Carl I. Hagen vil ikke kommentere det nye tilbudet fra regjeringspartiene før styret i Frps stortingsgruppe har diskutert det på et møte onsdag klokken 12. (NTB)

GIR TILBUD: Oddvard Nilsen.