• Det er hyggelig å bli vist så mye tillit. Men det er mange store utfordringer i Os som ligger og venter, sier Terje Søviknes.

Os-ordføreren fra Frp legger ikke skjul på at han er smigret over den massive støtten fra lokallagslederne i Hordaland når det gjelder stortingsvalget neste år.

Og han virker langt mindre skråsikker nå enn da han i august i fjor lovet Os-velgerne å stå som ordfører helt frem til 2007.

— Dersom du blir oppfordret av partiets nominasjonskomité om å stille på sikker plass til stortingsvalget, og dersom du har støtte fra et samlet fylkesparti, klarer du da å stå imot fristelsen?

— Det er et hypotetisk spørsmål som jeg ikke ønsker å svare på, sier Søviknes og unnlater omhyggelig å slå til med blankt nei.

Lukker ingen dører

— Det har vært litt snakk om at jeg kan stille på en plass litt lenger nede på listen, på en varamannsplass. Jeg er i tenkeboksen når det gjelder akkurat det, og det er da enda tidlig i prosessen.

— Det løftet du ga Os-velgerne i august i fjor, du kommer vel ikke til å gjenta det foran neste kommunevalg i 2007?

— Så langt har jeg ikke tenkt.

— Men du har vel ambisjoner om en stortingsplass med tid og stunder?

— Jeg lukker ingen dører.

Vil ikke miste Søviknes

Gustav Bahus, formann i Os Frp, håper og tror at Søviknes blir sittende som Os-ordfører helt frem til 2007.

— Før valget i fjor var han veldig tydelig på at en stemme til Frp, var en stemme på ham som ordfører de fire neste årene, sier Bahus. Han er også nestleder i fylkespartiet.

Han forstår at lokallagsledere i Hordaland er fristet av tanken på Søviknes på sikker stortingsplass. Bahus er heller ikke i tvil om at sambygdingen ville gjort en utmerket jobb på Løvebakken.

— Hvis han stiller seg til disposisjon, er det mest sannsynlig på en varamannsplass, tror Bahus.

Han er lite lysten på å miste den profilerte ordføreren midt i en periode der kommunen står oppe i omfattende prosesser for å utvikle Frp-kommunen.

Skulle Søviknes havne på Stortinget, vil Lisbeth Akselsen, Høyre, overta som ordfører i Os, opplyser Bahus.