Fagmannen Stuart Brody ved Paisley-universitetet i Skottland har ifølge vitenskapsbladet New Scientist funnet ut at seksuell aktivitet roer nervene. Han understreker imidlertid at det ikke nytter med litt småkos, bare fullverdige samleier hjelper,

– Flere og flere forskningsresultater bekrefter at samleie, til forskjell fra annen seksuell aktivitet enten alene eller med en partner, har mange gode psykiske og fysiske virkninger. Jo oftere man har samleie, jo større blir fordelene, fastslo professor Brody torsdag.

Brody forklarer overfor den britiske kringkastingen BBC at visse spesielle nerver som stimuleres ved heterofilt samleie, bidrar til å dempe angst og stressfølelse. Utsondring av et hormon som kalles oksytocin kan øke denne effekten.

Brodys kollega Peter Bull sier han kan tenke seg andre måter å dempe stress på enn å hoppe til sengs med en partner. Hvis man gruer seg veldig for å holde en tale, er man kanskje så distrahert at forsøket på sengekos blir en desto større fiasko, antyder Bull.