ADSL er opp til 30 ganger raskere enn ISDN og kan dessuten la brukerne være på nettet konstant, uten å betale en liten formue i minuttpriser.

-Det er internett som i dag driver utviklingen i telenettene, og den utviklingen vil bare øke. Kravene til hastighet og kapasitet vil øke tilsvarende. ADSL er et skritt på veien mot et høyhastighets bredbåndsnett, sier administrerende direktør Jan Edvard Thygesen i Telenor Nett AS.

ADSL (Asymetrical Digital Subscriber Lines) er en teknologi spesielt egnet for dataoverføring. Datamengdene deles opp i pakker som tar forskjellige veier gjennom telenettet fram til mottaker, slik at kapasiteten kan utnyttes bedre og med høyere hastighet.

Thygesen avviser påstander om at ISDN, som har langt større utbredelse i Norge enn i andre land, er "gårsdagens teknologi", på grunn av sin relativt lave overføringshastighet.

Telenor vil lansere ADSL, som allerede er tatt i bruk i bedriftsmarkedet, til privatkunder i kombinasjon med ISDN, hvor en del av trafikken, som for eksempel taletelefoni, fortsatt bruker ISDN-teknologi.

NTB