— I samråd med selskapet Norsk Helikopter har vi besluttet å sjekke rotorsystemet på samtlige helikoptre av denne typen som går på våre felt. Det betyr at sju maskiner blir stående på bakken i omtrent 24 timer, sier Thormod Hope, direktør for lufttransport i Statoil.

Til alt hell var det et stort tankskip i nærheten da helikopteret med 16 personer om bord fikk problemer og sendte ut nødmelding i 8.30-tiden tirsdag morgen. Foreløpige undersøkelser viser at årsaken til problemene var betydelige skader på et rotorblad.

Helikopteret fra Norsk Helikopter var på vei fra Sola til Sleipnerfeltet i Nordsjøen da besetningen merket kraftige vibrasjoner i helikopteret.

Noen få minutter senere foretok helikopteret en kontrollert nødlanding på tankskipet "Navion Anglia", som befant seg 14 nautiske mil sørvest for Sola, opplyser redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

De sju helikoptrene som nå skal sjekkes utgjør halvparten av Statoils helikopterflåte. Maskinene som settes på bakken trafikkerer alle feltene som har utflyging fra Stavanger, Bergen og Kristiansund.

(NTB)