Den serbiske krigsforbryteren Damir Sireta er arrestert i Oslo.

– Jeg kan bekrefte at en kroatisk borger er pågrepet og varetektsfengslet, men jeg kan verken bekrefte eller avkrefte identitet, sier politiadvokat Espen Skjerven til NTB.

Ifølge Aftenposten ble en 43 år gammel kroatisk borger pågrepet tidligere i høst og varetektsfengslet allerede 6. oktober. Fengslingen er senere forlenget fram til fredag denne uken. Kroatia krever mannen utlevert.

Kroaten fikk opphold i Norge i 1998. I 2000 ble han dømt in absentia til 12 års fengsel for krigsforbrytelser i hjemlandet. Ifølge Aftenposten ble han dømt for drap på en mann i Vukovar.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press er Sireta etterlyst for drapet på 200 kroatiske krigsfanger nær den kroatiske byen Vukovar i november 1991. 15 andre paramilitære er nylig blitt dømt av serbiske krigstribunaler til inntil 20 års fengsel. Etterforskningen av Sireta ble holdt utenfor fordi han var på rømmen. Han skal ifølge AP ikke være siktet for disse drapene.

Det er Kripos som etterforsker saken fra norsk side.

– Kripos undersøker alle relevante forhold som kan ha betydning for utleveringsspørsmålet, men det er domstolene som må avgjøre om kriteriene for utlevering er til stede, sier Skjerven.

Når saken er ferdig behandlet i rettsvesenet, går den videre til Justisdepartementet som må ta den endelige avgjørelse om kroaten skal utleveres eller ikke.