KRISTEN RUSAANES, NTB

E16 mellom Skui og Sollihøgda, i grensetraktene mellom Buskerud og Akershus, ble stengt i 15-tiden søndag etter at det i løpet av få timer kom over 30 centimeter snø.

Politiet og Statens vegvesen jobbet søndag på spreng for å få ryddet veien for biler og vogntog som hadde kjørt seg fast i snøen. Brøytebiler gikk i skytteltrafikk over høydedraget for å rydde unna snømassene. Først klokka 18.45 ble europaveien åpnet for trafikk igjen, men Veivesenets biler måtte fortsette å salte veistrekningen for å holde den åpen.

Rydder snø

For bilister som skulle over Sollihøgda, var det mulig å kjøre om riksvei 285 over Sylling, men også der skapte snøfallet store problemer, og flere bilister kjørte av veien. Operatør Eva Garberg i Asker og Bærum politidistrikt anbefalte derfor at folk heller smurte seg med tålmodighet.

Også andre steder på Østlandet kom snøfallet brått på for enkelte bilister søndag. På E6 ved Djupdalstoppen i Akershus kjørte en ambulanse utfor veien, men ingen ble skadd. Politiet på Romerike meldte også om enkelte andre små trafikkuhell på veiene etter at det enkelte steder la seg 5-10 centimeter snø.

— Bilistene har nok kjørt for lenge på tørre, bare veier og har ikke tatt de nødvendige forholdsregler, sier operasjonsleder Bjørn Jahr til NTB.

Lokalt snøvær

Tre unge kvinner måtte til sjekk hos legevakta etter en utforkjøring på riksvei 281 ved Sagedalen i 16-tiden. Riksvei 283 ble stengt ved Skaret på grunn av vanskelige kjøreforhold.

— Lokalt snøvær har skapt kjempekaos noen steder, opplyser operasjonsleder Einar Bottolfs i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Lokalt snøvær var det også i både Oppland, Vestfold og Hedmark, men uten at politiet fikk melding om alvorlige problemer.