Mandag ble kvinnen pågrepet etter at ekssamboeren hadde anmeldt henne for at hun i tidsrommet 16. juli til 16. oktober sendte ham 4.306 tekstmeldinger på hans mobiltelefon, skriver Adresseavisen.

Det er 47 sms-er i gjennomsnitt hver dag. I flere av meldingene gikk teksten «jeg skal drepe deg» igjen. I den samme tiltalen har politiadvokat Sliper Midling også tatt med et tilfelle av vold og innbrudd kvinnen skal ha begått mot ekssamboeren på hans bopel.

Ikke fare for gjentakelse

Tirsdag ble kvinnen fremstilt for varetektsfengsling. Retten mente truslene åpenbart er forhold som er skikket til å fremkalle alvorlig frykt, men fant likevel ikke at vilkårene for fengsling var til stede, idet det ikke foreligger fare for gjentakelse.

De var riktignok i tvil. Siktede har begått omfattende brudd på besøksforbudet hun var ilagt. I fengslingsmøtet lovet hun å ikke bryte besøksforbudet på nytt.

Retten viser også til at hun risikerer å miste jobben dersom hun blir varetektsfengslet.

Svindlet kjendisreporter

Kvinnen er i tillegg tiltalt for å ha svindlet tidligere kjendisreporter Esther-Marie Wiig for 310.000 kroner i egenskap av å være hjemmehjelp.

Bistandsadvokat for Esther-Marie Wiig, Thomas Nordberg, sier han ble mildt sagt overrasket da han leste i Adresseavisen at den tidligere hjemmehjelperen fortsatt er ansatt i Trondheim kommune, nå som tilkallingsvikar innen undervisning.

Rettssaken mot kvinnen er berammet 22. november.